Atenție! E COD PORTOCALIU de caniculă!

Posted on iul. 10 2024 - 1:11am by petre

ANM a emis pentru miercuri un cod portocaliu, valabil pentru mai multe județe din vestul și sudul țării, inclusiv București.

Potrivit meteorologilor, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).

 

Potrivit meteorologilor, vor fi 40 de grade la Caracal, 39 de grade la București, Slatina, Giurgiu și Alexandria, 38 la Galați, Craiova și Brăila.

Valul de caniculă abia a început și ține două săptămâni. Meteorologii anunță temperaturi sufocante, la umbră, în mare parte din țară. Sunt deja 26 de grade resimțite în vestul țării, la primele ore ale dimineții.

De altfel, aproape toată țara este sub cod galben de caniculă.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova și Maramureș, precum și în sud-vestul Transilvaniei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

 

Comments

comments

About the Author