Alertă! Regulile de intrare în țară, schimbare din nou azi

Posted on dec. 10 2021 - 3:43pm by petre

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că s-au produs modificări referitoare la carantinare.

Acestea urmează să fie publicate în Monitorul Oficial.

Autoritățile au decis ca elevii și studenții care vin în România ca să susțină examene vor fi scutiți de la carantină dacă au un test RT-PCR negativ.

“Introducerea testului RT-PCR pentru exceptarea de la măsura carantinei a elevilor și studenților, cetățenilor români sau cetățenilor cu domiciliul sau reședința în afara României, care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități / instituții de învățământ de pe teritoriul țării, ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori”, a anunțat Raed Arafat.

De asemenea, reprezentanții statului au mai decis exceptarea de la măsura carantinei a angajaților sistemului național de apărare, ordine publică şi securitate națională care se întorc în România de la activități desfășurate în interes profesional în afara țării din statele terțe dacă sunt vaccinați ori au trecut prin boală.

A treia măsură luată de autorități este reducerea la 10 zile a duratei de carantinare pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală care sosesc în România din statele terțe fără test RT-PCR.

Comments

comments

About the Author