Alertă meteo! Cod galben de vreme rea

Posted on apr. 23 2024 - 9:52am by petre

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme rea.

Un cod galben, dar şi o informare meteo, valabile până mâine dimineaţă, anunţă ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice şi vânt în majoritatea regiunilor. La munte, continuă fenomenele de iarnă, cu lapoviță și ninsori.

ANM a emis un cod galben de ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice şi vânt, valabil până joi. În intervalul 23 aprilie, ora 10 – 24 aprilie, ora 08, în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură și în zona de deal a Olteniei va ploua, iar la altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor fi de 25…35 l/mp și izolat de peste 45…50 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări pe creste, cu rafale de 90…100 km/h.

De asemenea, în acelaşi inreval este valabilă şi o informare meteorologică. Aria ploilor se va extinde dinspre regiunile sudice și va cuprinde treptat toată țara. Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi în general de 15…20 l/mp.

La altitudini mari la munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…80 km/h. Conform meteorogilor ANM, pe parcursul zilei de miercuri (24 aprilie) vântul va mai avea intensificări temporare în vest și nord-vest și pe arii restrânse în rest, cu viteze în general între 45 și 55 km/h.

 

 

 

Comments

comments

About the Author