Alertă! Intrăm sub COD GALBEN de vreme severă

Posted on apr. 9 2022 - 12:56pm by petre

ANM anunță pentru intervalul 9 aprilie, ora 13 – 12 aprilie, ora 9, intensificări temporare ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică, vreme în răcire accentuată, în întreaga țară. În intervalul menționat, temporar vântul va avea intensificări în toată țara, cu viteze în general de 45…55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h.

COD GALBEN de vânt puternic, valabil sâmbătă, până la ora 21.00

 

Pentru intervalul 9 aprilie, ora 13 – 9 aprilie, ora 21, meteorologii au emis o avertizare COD GALBEN de intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică, pentru Banat, Crișana și local în Transilvania și Maramureș.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55…65 km/h și pe arii restrânse de peste 70 km/h, vijelii, averse, descărcări electrice și izolat grindină.

COD GALBEN de vânt puternic și ninsori, duminică, 10 aprilie

Începând de duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată ţara. În noaptea de luni spre marţi (11 spre 12 aprilie), îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative şi se va produce brumă.

O avertizare COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului la munte, intră în vigoare începând de duminică, 10 aprilie, ora 3 – 11 aprilie, ora 9.
Potrivit meteorologilor, la munte va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea.
În Transilvania, duminică dimineață vor fi precipitații mixte.

 

Comments

comments

About the Author