Alertă! Incendiu la spitalul de psihiatrie – zeci de pacienți evacuați VIDEO

Posted on apr. 21 2021 - 2:22pm by petre

Video NEWS ALERT Incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Circa 40 de pacienţi evacuaţi

 

A fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

Un număr de 36 de pacienţi internaţi la Secţia de Psihiatrie a Spitalului din Slatina au fost evacuaţi, miercuri, din cauza incendiului.

UPDATE 13.00 Director Spital Slatina: Incendiul a pornit dintr-un izolator unde era un pacient în sevraj

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Dan Stana, a declarat, miercuri, că secţia de Psihiatrie unde a izbucnit incendiul este la o distanţă considerabilă faţă de incinta spitalului şi a izbucnit la parter, unde era izolat un pacient în sevraj.

„Am avut un incendiu într-un izolator. A fost un pacient care intrase în sevraj şi care a fost izolat în această încăpere şi se pare că de aici a pornit incendiul. Pacienţii au fost evacuaţi în timp record, nu avem victime. Şase dintre pacienţi au avut intoxicaţii uşoare şi au fost transferaţi la UPU. (…) Pacientul care provocat incendiul este printre cei intoxicaţi”, a spus Dan Stana.

 

Acesta a mai spus că este posibil ca cineva să îi fi aruncat acestuia un chibrit sau o brichetă, acest lucru urmând să fie verificat.

 

Potrivit lui Stana, în secţia de Psihiatrie erau internaţi 36 de pacienţi, dintre care 29 acuţi şi 7 cronici. Dintre ei, o parte vor fi duşi la Spitalul de Psihiatrie de la Schitu Greci, iar o alţii vor fi duşi în fosta locaţie, de pe strada Drăgăneşti, din Slatina.

Un număr de 36 de pacienţi internaţi la Secţia de Psihiatrie a Spitalului din Slatina au fost evacuaţi, miercuri, din cauza unui incendiu izbucnit în clădire.

Un incendiu s-a produs la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

 

UPDATE 12.10 Incendi
ul a fost lichidat. Au fost evacuate 36 persoane, dintre care 6 persoane au fost intoxicate cu fum şi sunt transportate la UPU. Se continuă operaţiunile de căutare, se arată într-un comuncat al IGSU.

Circa 40 de pacienţi internaţi la Secţia de Psihiatrie a Spitalului din Slatina au fost evacuaţi, miercuri, din cauza unui incendiu izbucnit în clădire.

Incendiul s-a produs la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina. Focul s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivelul parterului şi la etajul întâi.

Surse din interiorul spitalului au declarat, pentru MEDIAFAX, că se pare că focul ar fi fost pus de un pacient.

Clădirea în care funcţionează Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina nu este în afara permiterului unde funcţionează celelalte secţii.

Clădirea a fost modernizată de curând şi are toate avizele.

La nivelul Spitalului s-a luat decizia ca personalul care intra în tura de după-amiază să vină la spital pentru a asigura asistenţa medicală în caz de nevoie.

Până la ora transmiterii ştirii, pompierii au evacuat 36 de pacienţi, dintre care şase au suferit intoxicaţii cu fum.

ISU OT: 4 maşini stingere, 1 Autoscară, 1 descarcerare, 7 ambulanţe SMURD, 6 ambulanţe SAJ;
ISU DJ: 1 maşină stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 2 ambulanţe SMURD, 1 Spital Mobil;
ISU TR: 1 autospecială transport victime multiple, 2 Ambulanţe SMURD;
ISU VL: 2 ambulanţe SMURD.

Comments

comments

About the Author