A fost jale mare în Timiș – sute de oameni legitimați, unul din doi a fost amendat – s-au adunat sume amețitoare din amenzi

Posted on feb. 15 2022 - 1:37am by petre

În data de 12 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Timiș împreună cu polițiștii din Sânnicolau Mare au organizat o acțiune pe raza de competență a Poliției orașului Sânnicolau Mare și a secțiilor rurale arondate, pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză și al consumului de băuturi alcoolice.

Polițiștii au controlat 420 de autovehicule și au legitimat 450 de persoane.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 230 de sancțiuni contravenționale în valoare de 62.919 lei, pentru nerespectarea normelor rutiere conform OUG 195/2002.

Dintre acestea,170 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare și reținute, în vederea suspendării 19 permise de conducere, dintre care 8 pentru nerespecatrea regimului legale de viteză, 6 pentru conducerea sub influența alcoolului și 5 pentru alte abateri.

Politiștii rutieri vor acționa în continuare pentru prevenirea evenimentelor negative.

 

 

 

ACȚIUNE RUTIERĂ ÎN BUZIAȘ ȘI LUGOJ

În data de 13 februarie 2022, Poliția orașului Buziaș împreună cu Poliția municipiului Lugoj au organizat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În intervalul orar 14.00-18.00, acțiunea a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză pe raza localităților Buzias, Sinersig și Bacova, iar în intervalul orar 18:00-21.30 s-a acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool și a substanțelor psihoactive de către conducătorii de autovehicule pe raza orașului Buziaș și a comunei Nițchidorf cu localitățile arondate.

Polițiștii au controlat 153 de autovehicule și au legitimat 187 de persoane.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 26.865 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere conform OUG 195/2002.

Totodată, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și reținute, în vederea suspendării, 7 permise de conducere, dintre care:
– unul pentru depășire neregulamentară;
– 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză;

ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE BIROUL RUTIER TIMȘOARA

În perioada 07-13 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Timișoara au acționat pe principalele artere din municipiu, pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră cât și pentru verificarea legalității transportului rutier de marfă și persoane.

Polițiștii au controlat 285 de autovehicule destinate transportului de marfă și 237 destinate transportului de persoane, fiind legitimate 534 de persoane și efectuate 88 de testări cu aparatul alcooltest.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 401 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor rutiere conform OUG 195/2002, dintre care 56 de sancțiuni au fost aplicate pentru constatarea neregulilor privitoare la transportul de marfă și persoane și 7 sancțiuni la Legea nr. 38 din 20 ianuarie 2003 (*actualizata*) privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Totodată, a fost reținut, în vederea suspendării, 1 permis de conducere
pentru conducerea sub influența alcoolului și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare pentru nedeținerea autorizației de taxi valabilă sau copie conformă valabilă.

 

Comments

comments

About the Author