6 elemente indispensabile pentru holuri fericite: de la cuierul pentru hol până la lumini

Posted on apr. 18 2024 - 12:58pm by petre

Transformă un spațiu de tranzit într-o atracție principală a casei cu 6 idei grozave care îți vor cuceri vizitatorii de la ușă.

Te simți puțin jenat când deschizi ușa? Deschizi doar o fracțiune de secundă, ca să fii sigur că vei ascunde ce se află dincolo? Din păcate, este o afecțiune comună. Sărmanul hol vechi, mai degrabă ca palierul de pe scară, este întotdeauna una dintre zonele casei printre prioritățile cele mai mici. Ca un spațiu de trecere, mai degrabă decât un spațiu de locuit, se află aproape în partea cea mai de jos a listei de priorități de reamenajare.

Poate reprezenta, de asemenea, o mică enigmă atunci când vine vorba de mobilare și decorare. Întotdeauna ești puțin nesigur ce să faci cu el. Scaune? Spații de depozitare? Ce podele să alegi? Ce cuier de hol să pui? Acum că primăvara este aici, hai să regândești holul. La urma urmei, după ușa de la intrare este prima impresie pe care vizitatorii o au despre casa ta, așa că merită să îi acorzi puțină atenție.

Iată 6 lucruri pe care le poți face pentru a-ți uimi musafirii încă de la ușă!

#1. Fii curajos cu iluminatul

Pune o lampă care atârnă din tavan și vei deschide ușa din față cu mândrie. Un design supradimensionat într-o nuanță de galben, spre exemplu, este un plus distractiv și însorit pentru un hol neutru. Alege o altă caracteristică în aceeași nuanță, cum ar fi balustrada scărilor dacă stai la casă cu etaj, pentru a spori efectul. Alegerea piesei potrivite poate fi echivalentul unei transformări majore folosind un singur obiect.

#2. Pune un cuier pentru hol practic pentru haine

Abordează depozitarea pe hol în mod tradițional cu un cuier pentru hol tip suport pentru haine și pălării. Alege un design în conformitate cu schema ta de decorare și acesta poate deveni o caracteristică de design în sine. Un suport are, de asemenea, avantajul de a oferi hainelor umede după o plimbare prin ploaie și pălăriilor spațiu pentru uscare – ceva ce nu este întotdeauna realizabil într-un dulap plin. Excelent pentru depozitarea pungilor și a umbrelelor, un suport pentru haine este soluția perfectă pentru depozitarea obiectelor de zi cu zi la vedere.

#3. Optează pentru un tapet în dungi

Nu uita de tapet ca opțiune de decor pentru hol. În echipă cu vopseaua potrivită, poate crea un efect distinctiv. Utilizează o dungă clasică pentru a sublinia verticala într-un spațiu cu tavan înalt. Un hol poate funcționa frumos într-un gri modern, cu model chevron roșu pe mobilier pentru a adăuga un strop de dramatism schemei.

#4. Caută coșulețe pentru corespondență

Păstrează evidența întregii corespondențe, având un loc desemnat pentru tot ceea ce primești în căsuța poștală. Coșurile de sârmă sunt perfecte, deoarece au aspectul cutiilor de scrisori montate pe ușă. Alege modele care pot fi suspendate pe perete, astfel încât să nu fie la îndemâna celor mici. Și de ce să nu adaugi un al doilea coșuleț pentru a stoca orice articole pe care trebuie să le ai la îndemână data viitoare când ieși.

#5. Alege artă de perete atrăgătoare

Nimic nu surprinde imaginația ca arta de perete. În plus, o poză poate fi o modalitate rapidă și ușoară de a aduce personalitate, caracter și diferență pe holuri și paliere – zone care sunt de obicei prea ocupate fiind practice pentru a te deranja cu astfel de lucruri. Într-un spațiu neutru, o singură piesă de artă face minuni alături de iluminatul caracteristic.

#6. Sortează pantofii într-un cuier de hol cu spații de depozitare dedicate

Dacă nu ai spațiu pentru o bancă de depozitare sau un dulap pentru pantofi, un suport pentru ei inclus în cuierul tău este cel mai bun lucru. Poziționează unul astfel încât toată depozitarea pe hol să ocupe un singur perete. Amestecul de nuanțe neutre și finisaje din lemn permite articolelor disparate să funcționeze ca și cum ar fi parte dintr-un set potrivit, ajutând la menținerea spațiului coordonat și organizat.

Comments

comments

About the Author