Vor frontiera intre Timis si Banatul de Nord

Posted on sept. 16 2010 - 7:46am by petre

Judetul Timis ar putea avea frontiera cu Districtul Banatul de Nord din Serbia. Dar asta dupa ce se pune la punct infrastructura judetului, avand in vedere faptul ca Romania si-a propus aderarea la spatiul Schengen in 2010.


Pe aceasta tema au purtat miercuri o discutie prefectul de Timis, Mircea Bacala, si prefectul Districtului Banatului de Nord din Serbia, Vladimir Ilici.
Cei doi vor sa intareasca colaborarile dintre judetele si districtele semnatare ale Protocolului de Cooperare dintre institutiile prefectului din Timis si Caras-Severin, respectiv prefecturile districtelor Banatului de Nord, Central si de Sud din Republica Serbia, incheiat in februarie 2010 la Timisoara, in special in domeniile turismului si al culturii.
Bacala i-a facut prefectului Ilici o serie de propuneri pentru a intari legaturile intre institutiile semnatare. Este vorba despre realizarea de infratiri intre scoli, dinamizarea colaborarii dintre localitati si sprijinirea realizarii de noi infratiri, un exemplu fiind Comlosu Mare si Kikinda, unde deja exista aceasta intentie.

Comments

comments

About the Author