Vezi filmul prin care Liceul Pedagogic „Carmen Sylva„ a câștigat cea de-a doua clasăSmart din țară

Posted on nov. 27 2013 - 4:37pm by petre

Anunt castigator (1024x751)Samsung Electronics România, în parteneriat cu  Ministerul Educației Naționale, va realiza o clasădigitalăîn cadrul Liceului Pedagogic „Carmen Sylva„ din Timișoara, în urma competiției locale „Smart Classroom„.

Elevii timișoreni au fost provocați să-și dovedeascăcreativitatea și abilitățile digitale printr-un material video de douăminute, în care săarate de ce liceul lor merităsăbeneficieze de o soluție completădestinatăînvățământului digital – Smart Classroom.

Liceul Pedagogic „Carmen Sylva„ a fost desemnat câștigătorul competiției locale, în urma celor peste 4.200 de voturi primite pe Facebook și a deciziei Comitetului de Jurizare, constituit din reprezentanți Samsung, reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, autorități locale și reprezentanți ai inspectoratelor.

Smart Classroom este un proiect educațional ce oferăo soluție digitalăde învățare completă, care include atât suport hardware și software, cât și conținut digital adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu. Cursul a fost dezvoltat de către Junior Achievement, iar digitalizarea sa în format HTML a fost făcutăde Read Forward.
Conceptul Smart Classroom faciliteazăcomunicarea în timp real dintre profesori și elevi și are la bazădotări de top în materie de tablete (Samsung GALAXY Note 10.1), E-Board-uri, Smart TV și laptop-uri. Înplus, soluția digitalăîncurajeazăși schimbul de experiențăcu alte licee printr-o platformăcloud.

Mecanismul concursului

Pentru a putea intra în concurs, elevii timișoreni au trimis un clip creativ de douăminute cu tema „De ce școala mea e cea mai smart„, în care au motivat de ce Samsung Electronics România ar trebui săimplementeze conceptul Smart Classroom în școala lor. Încompetiție au participat 9 licee din Timișoara.

Clipul creativ a fost uploadat pe Youtube și în aplicația dedicatăde pe pagina de Facebook Samsung Trends of Tomorrow, tab-ul SMART CLASSROOM, prin simpla introducere a adresei/ link-ului de Youtube dedicat filmului. Materialele video înscrise în competiție au fost votate online și apoi au fost evaluate de către Comitetul de Jurizare.

Înprocesul de votare a fost luat în considerare numărul de voturi primite pe Facebook al fiecărui clip  înscris (în proporție de 50%), precum și votul din partea juriului oficial (Samsung, autoritățile locale implicate – 50%).

Samsung a inaugurat prima clasădigitalăSmart Classroom în cadrul Școlii Comerciale Superioare „Nicolae Kretzulescu„ din București, în luna septembrie a acestui an. Pe plan local a fost organizatăo competiție pentru lansarea a douănoi clase Smart în Timișoara și în Iași.

Comments

comments

About the Author