Valuri de ironie și critici după anunțul de angajare făcut de IKEA Timișoara

Posted on feb. 28 2023 - 1:21pm by petre

Consultantul în afaceri Doru Șupeală semnalează pe site-ul său modul în care au reacționat mai mulți bănățeni la un anunț de angajare al IKEA pentru noul magazin din Timișoara.

„IKEA se pregătește să deschidă al treilea magazin din România, la Timișoara și a început o amplă campanie de recrutare. Anunțurile publicate pe diverse platforme au fost citite de către oameni, iar la anunțurile distribuite pe Facebook au apărut zilele acestea și comentariile oamenilor.

Cele mai multe reacții ale bănățenilor, apărute în ultima săptămână, sunt foarte critice și revoltate la adresa propunerilor financiare incluse în anunțurile de angajare sau aflate de către candidați în urma interviurilor cu recrutorii. Oamenii pur și simplu iau în derâdere și în bătaie de joc propunerile de angajare formulate de IKEA. Și pe bună dreptate”, scrie Doru Șupeală, pe site-ul său.

Potrivit lui Doru Șupeală, „în unele dintre anunțurile publicate de IKEA, oferta salarială a fost eliminată, nemaifiind menționată vreo sumă”, dar „cele mai multe comentarii menționează oferte salariale de 1800-2000 de lei net, plus bonuri de masă și sunt considerate de oameni absolut inacceptabile, în condițiile costurilor actuale ale vieții în zonă”

Iară câteva din comentariile on-line culese de colegii de la Ziarul Timișoara pe marginea ofertei de angajare a celor de la IKEA:

Mars pe 2000 de lei! Chemati austriecii care au taiat padurile Romaniei!

Voi oferiti 2000 de lei … Si intr-o luna iti trebuie minim 5000 de lei.

Radio Erevan spune ca platiti cel mai slab de pe piata si in conditiile astea poate deschideti doar de Craciun! 2025!

Ikea a crezut ca in vestul tarii sunt oameni care vor munci pe 1800 de lei, sau inselat amarnic, aici lumea e mai desteapta si nu accepta nimeni oferta lor.

Vine bunica mea la angajare, numai ca trebuie sa ii incalziti putin picioarele, ca e moarta de mult.

Sa va aduceti oameni de la voi din tara sa lucreze pe 2000 de lei plus bonuri!

Hai sa fim colegi pe 1800 de lei!

Casierita in Spania la supermarket castigi 1500 de euro !! Rusine Romania !!!

La începutul lunii februarie, IKEA, cel mai mare retailer mondial de mobilă pentru casă, a lansat programul de recrutare în masă, deschizând peste 250 de locuri de muncă pentru viitorul magazin IKEA Timișoara.

sursa: Business 24, România TV, Ziarul Timișoara

Comments

comments

About the Author