Veste bună! Vouchere de 300 de lei pentru femei, de 8 martie

Posted on feb. 28 2023 - 9:23am by petre

De zile speciale, ca 8 martie, angajatorii pot acorda vouchere femeilor sau tichete cadou, potrivit regulilor reglementate în urmă cu doi ani.

Vouchere pentru femei, în valoare de până la 300 de lei tichetul, pot fi acordate în anumite situaţii

 

 

 

La finalul lunii decembrie 2021, a fost majorat plafonul de la 150 la 300 de lei, prin OUG, pentru ca tichetele cadou oferite pentru ocaziile speciale să fie considerate netaxabile.

Aceste vouchere pentru femei care pot fi în valoare maximă de 300 de lei nu sunt supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale obligatorii, potrivit Codului fiscal.

Aşadar, toate femeile care lucrează pot primi de 8 martie vouchere cadou care să fie netaxabile.

Citeşte şi: Noi vouchere de 4.000 de lei pentru români. Marcel Boloş anunţă cine primeşte banii

În ce situații se acordă voucherele pentru femei, în valoare de 300 de lei
Potrivit ANAF, voucherele pentru femei se pot acorda în următoarele situații:

– cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie

– cadouri oferite angajaţilor, precum şi cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paştelui, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase;

– cadouri oferite angajaţilor în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

În ordonanța de urgență a fost introdusă și obligativitatea ca toate tichetele valorice, inclusive voucherele pentru femei acordate cadou, să fie numai sub formă de card și să elimine biletele fizice.

Mai mult decât atât, angajatorii care decid să ofere vouchere cadou femeilor pentru 8 martie trebuie să aibă grijă să nu discrimineze femeile angajate, indiferent dacă sunt mame sau nu, dacă lucrează cu normă întreagă sau cu jumătate de normă, dacă îndeplinesc funcții de bază în cadrul companiei sau nu, potrivit euronews.ro.

Voucherele cadou pot fi acordate și salariaților cu funcții de bază din alte companii, singurele excepții prevăzute de HG 1.045/2018, inclusive de normele de aplicarea Legii nr. 165/2018 privind acordarea de tichete valorice, fiind vorba de tichete de masă și tichete culturale.

urale

Comments

comments

About the Author