Unde se construiește și cum va arăta CEL MAI ÃŽNALT turn din lume? FOTO VIDEO

Posted on iun. 29 2014 - 9:54am by petre

Potrivit firmei britanice Chetwood Architects, turnurile Phoenix, care vor fi gata în 2017/ 2018, vor avea un design futurist și prietenos cu mediul înconjurător, iar unul dintre aspectele care vor fura toate privirile va fi culoarea lor: roz.

Cu o altitudine de 1 kilometru, cel mai mare dintre cele douăturnuri Phoenix, a căror construcție este planificatăpentru Wuhan, capitala provinciei Hubei din China, va fi cel mai înalt turn din lume.phoenix-towers phoenix-towers1

La mai puțin de un an dupăce au oprit construcția turnului care la 838 de metri înălțime urma săbatărecordul mondial de altitudine, arhitecții au dezvăluit planuri mai mari pentru China, relateazăCNN.

„Reflectăculorile spectaculoase ale apusului în zonă”, explicăarhitectul Laurie Chetwood.

Cel mai înalt dintre aceste turnuri va depăși Burj Khalifa din Dubai cu 172 de metri. Proiectul așteaptădeocamdatăaprobarea finalăa guvernului, dar, dacătotul decurge conform planului, turnul va depăși și Turnul Regatului din Jeddah, Arabia Saudită, de asemenea conceput la o înălțime mai mare de un kilometru, dar nu înainte de 2019.

„(Ni s-a cerut) săcreăm o construcție reprezentativăpentru Wuhan, cu un conținut puternic atât pentru mediu cât și pentru societate, dar care săreflecte și tradiția chineză”, spune Chetwood.

Designul celor douăturnuri este inspirat din dualismul din cultura chineză- tradiționalul simbol phoenix al celor douăpăsări, „Feng” și „Huang”, precum și ideea de yin și yang.

Trei sfere largi – simbol pentru „planetele care orbiteazăTurnurile” – vor avea restaurante cu „teme celeste” accesibile prin pasarele și vor fi suspendate între cele douăturnuri. Clădirea mai înaltăva găzdui de asemenea cel mai înalt caleidoscop din lume alimentat de o turbinăeoliană.

Turnurile vor avea și „dotări ecologice”, printre care suprafețe concepute săabsoarbăpoluarea, mijloace tehnologice care săpurifice și filtreze apa, coșuri termale, grădini suspendate și boilere pentru reciclarea gunoiului. Potrivit proiectului, turnurile Phoenix ar trebui săfie capabile săgenereze suficientăenergie atât pentru ele, cât și pentru necesarul zonelor înconjurătoare.

„E minunat sălucrezi în China – reacția la idei noi este întotdeauna entuziastăși optimistă”, adaugăChetwood.

Comments

comments

About the Author