Un senator PNL propune debarcarea lui Antonescu și înlocuirea sa cu Tăriceanu

Posted on feb. 18 2014 - 8:35am by petre

Senatorul PNL Sorin Ilieșiu susține schimbarea din funcția de președinte al PNL a lui Crin Antonescu, susținându-l pentru aceastăpoziție pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care săfie candidat la prezidențiale sau candidat pentru funcția de premier din partea USL.

Ilieșiu a declarat pentru MEDIAFAX căa făcut propunerea înlocurii lui Antonescu cu Tăriceanu în ședința de grup a senatorilor PNL, însănu a discutat anterior cu fostul premier.

„Motivul esențial este faptul căde peste o săptămânăRomânia se aflăîn crizăpoliticădatoratălipsei de dorințăpentru un dialog constructiv și cred căeste momentul ca acest blocaj politic săse termine și săintrăm în normal. (…) Ceea ce am propus eu este ca USL săfuncționeze în continuare așa cum a funcționat pânăacum, inclusiv la alegerile europarlamentare, inclusiv la alegerile prezidențiale, când PNL poate săaibăcandidatul pentru președinția României sau candidatul pentru viitorul prim-ministru, în persoana domnului Tăriceanu”, a susținut Ilieșiu.

Senatorul PNL a precizat căi se pare „totalmente greșită” ideea ca PNL săiasădin USL.

Ilieșiu a mai spus căTăriceanu „are o disponibilitate la dialog care este demnăde apreciat”.

El a susținut căpropunerea sa este susținutăde „foarte mulți colegi” din rândul senatorilor liberali, inclusiv cea privind convocarea de urgențăa unui congres al PNL.

Senatorul PNL a refuzat săprecizeze câți dintre colegii din PNL cu care a vorbit au agreat propunerile sale sau despre ce colegi este vorba.

El a mai spus căsperăca solicitarea sa săfie pusăîn discuția Biroului Politic al PNL de marți și săfie aprobată.

Comments

comments

About the Author