ULS, la câteva ore de rupere

Posted on feb. 24 2014 - 9:45am by petre

Problema USL nu mai poate fi rezolvatădoar de doi oameni, ci de toate acele persoane care au contribuit la înființarea Uniunii, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta, comentând astfel faptul cănu a mai vorbit cu liderul PNL, Crin Antonescu, la telefon în ultimele zile.

Antonescu: Opțiunea lui Ponta e clară, vom convoca DP marți pentru a decide ieșirea din Guvern

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminicăsearăcăopțiunea premierului Victor Ponta este clarăîn privința acceptării propunerilor liberalilor, precizând căo reuniune a Delegației Permanente va fi convocatămarți searăpentru a stabili retragerea tuturor miniștrilor din Guvern.

Antonescu a fost întrebat dacăle va cere miniștrilor liberali sădemisioneze, în cazul în care nu va primi un răspuns din partea premierului Victor Ponta privind acceptarea nominalizărilor PNL.

„Da. Adicăva avea loc o Delegație Permanentă, pentru căintrarea sau ieșirea dintr-un Guvern nu sunt un lucru pe care îl decide un om, nici măcar președintele partidului. Dar eu, ca președinte, eu cred căasta trebuie făcut, pentru călipsa unui răspuns nu-i, de fapt, o lipsăde răspuns, ci un răspuns. Avem luni și marți Parlamentul și luni și marți se poate reface Guvernul, așa cum este normal săfie făcut. Dacăîn acest sens, și nu am nicio îndoialăcănu se va întâmpla asta, pentru căaltfel aș fi fost eu sau alții dintre colegii mei contactați pentru a angaja o discuție măcar mâine (luni – n.r.), pentru cătotuși camerele Parlamentului nu se pot convocat de la un minut la altul„, a declarat liderul PNL.

El a precizat căDelegația Permanentăa PNL va fi convocatămarți seară.

„E foarte clar cănu existăintenția unei noi discuții și, mai cu seamă, cănu asta e esențial, nu existăintenția convocării camerelor, pentru mâine cel puțin. Poate cămâine va fi aceastădiscuție, dar din punctul meu de vedere semnele sunt foarte clare. Și nu e vorba aici de liniile telefonice sau de când sunt ocupate telefoanele sau nu, ci este vorba de un răspuns clar, de o opțiune clarăpe care primul ministru o face„, a mai afirmat Antonescu.

Liderul PNL a afirmat cănu a fost sunat de Victor Ponta pentru a discuta despre situația din USL.

Antonescu a spus căîn cursul zilei de duminicăa avut telefonul închis, dar a verificat „din când în când„ dacăeste sunat de „un anumit om politic„.

El a fost întrebat despre afirmația premierului Victor Ponta, care a susținut căl-a sunat joi searăpe liderul PNL însăa constatat căacesta se afla într-o emisiune, iar Antonescu nu l-ar fi sunat înapoi.

„Domnul Ponta se uităla emisiunile mele. De ce măsună? Vede cănu pot sărăspund. Ce Dumnezeu? Sămăsune când nu sunt în emisiuni„, a replicat Antonescu.

El a susținut căa fost sunat de Antonescu joi seara, când însăse afla la Chișinău, la masăcu premierul moldovean, și căl-a sunat înapoi, ulterior, pe liderul PNL, dar căacesta se afla atunci într-o emisiune televizată, dupăcare nu a mai fost contactat de către liberal.

„Și Traian Băsescu se plângea la un moment dat de acest lucru, dar vorbesc cu el. Dacăîi răspund lui Băsescu, cum sănu-i răspund lui Antonescu ?”, a întrebat retoric Ponta, la Antena 3.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat, duminică, într-o conferințăde presăla Deva, dacăa mai încercat săîl contacteze pe Victor Ponta, spunând cănu și adăugând: „Asta ar fi deja hărțuire, nu vreau sărisc”.

ÃŽntrebat dacăa încercat și în cursul acestei zile săîl contacteze pe liderul PSD, Crin Antonescu a răspuns: „Asta ar fi deja hărțuire. Nu vreau sărisc… Nu, nu mi-a răspuns între timp”.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, căîn cursul zilei l-a căutat pe Victor Ponta pentru a vedea dacămai este cazul săaibăo întâlnire, având în vedere căel va fi plecat din țarăluni, dar cădeocamdatănu a reușit săia legătura cu premierul.

„Eu l-am căutat pe domnul Ponta ca săvedem dacăeste cazul săne mai întâlnim sau nu, având în vedere căeu de luni voi fi plecat din țară. Deocamdată, nu am reușit săluăm legătura. De încercat, am încercat„, afirma Antonescu, întrebat dacăa vorbit cu Victor Ponta.

El a spus că, din punctul său de vedere, este oricând la dispoziția lui Victor Ponta, considerând căeste cazul săaibăo întâlnire.

„Din punctul meu de vedere, oricând stau la dispoziția domnului Ponta și l-am sunat pentru a vedea dacădomnia sa crede căeste cazul sămai vorbim. Eu cred căeste cazul pânăîn ultimul moment, având în vedere căluni plec din țară”, a mai spus Antonescu.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author