Crin Antonescu: „Iohannis va fi premier în locul lui Ponta„

Posted on feb. 24 2014 - 8:30am by petre

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat căprimarul Sibiului, Klaus Iohannis, pe care foarte mulți nu îl vor acum vicepremier, va fi, „mai devreme sau mai târziu”, premier.

„ÃŽi transmit domnului Victor Ponta un mesaj foarte simplu: săaccepte ceea ce este dreptul nostru și ceea ce este spre binele domniei sale, săîl aibăpe Klaus Iohannis vicepremier, decât, mai devreme sau mai târziu, Klaus Johanis sădevinăpremier, evident în locul domniei sale”, a spus liderul PNL, în emisiunea „După20 de ani” difuzatăduminicăde Pro TV.

Antonescu a adăugat că, dupăruperea USL, Ponta nu va putea sărămânăpremier pentru mult timp.

„Domnul Ponta face acum o alegere, nu pentru o săptămînă, pentru două, pentru trei, domnul Ponta poate cel mult săse menținăla putere pânăîn toamnă, în cel mai bun caz pentru domnia sa, dar, în condițiile în care a rupt USL, n-are cum săîși imagineze căpoate rămâne premier dupătoamnădecât cu un președinte pe care îl pune domnia sa. Altfel, domnul Klaus Iohannis, pe care văd căfoarte mulți nu îl vor acum vicepremier, va fi premier, în sfârșit”, a arătat Crin Antonescu.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a avertizat și joi seara PSD că, în situația în care decide să-i înlăture pe liberali de la guvernare, atunci PNL nu mai intrăîn opoziție pentru patru ani, iar dacăPSD nu va câștiga Președinția, va pierde și guvernarea.

„DacăPNL este acum nevoit săintre în opoziție, nu mai intrăpentru 4 ani, poate cănici nu intră. Poate căintrăpentru douăsăptămâni, pentru douăluni, pentru șase luni. Pentru căe un lucru clar: dacăastăzi PSD decide săîncalce votul românilor, votul dat nouăcel puțin, săînlăture un partener care i-a fost perfect loial și care l-a făcut pe Victor Ponta prim-ministru și l-a ținut pe Victor Ponta prim-ministru, și i-a dat partenerului, căvorbim de Victor Ponta, căvorbim de PSD, mai mult decât poate sămănânce un om sau chiar o vietate omnivoră. Dupătoate aceste lucruri dacăPSD nu câștigăPreședinția, e foarte clar căpierde și Guvernul”, a afirmat Crin Antonescu într-o emisiune la Realitatea TV.

El spusese anterior că, „în opoziție, PNL va fi opoziția”.

Crin Antonescu a ținut săprecizeze căPNL are numărul necesar de parlamentari inclusiv pentru inițierea unei moțiuni de cenzură.

Comments

comments

About the Author