Tradiția castanelor coapte pe jar revine la Timișoara. Vezi unde le găsești și care e secretul lor VIDEO

Posted on dec. 31 2016 - 1:15am by petre

Înurmăcu decenii, comercianții de castane coapte erau ceva obișnuit în zonele aglomerate ale orașului.

Mulți timișoreni își mai aduc aminte de de vânzătorii care, așezați pe un scăunel, agitau un fel de cutie din tablăcu găuri pe o șinădeasupra jarului de cărbuni, reușind astfel săcoacăcastanele uniform pe toate părțile. Tradiția a dispărut, însă, de mult la Timișoara, deși, în marile orașe ale Europei, vânzătorii stradali de castane coapte sunt un lucru obișnuit și au un mare succes.

Acum, la Timișoara, exista un singur comerciant, la Târgul de Crăciun, care încearcăsăreaducădelicioasele produse în atenția timișorenilor.

Florin, cel care în timpul anului ține taraba cu suveniruri de la Timișoara în centrul orașului, încearcăla Târgul de Crăciun săredeschidăapetitul timișorenilor pentru castanele coapte.

Și-a cumpărat un cazan special de la Viena și vinde castane la Târgul de Crăciun. Castanele provin din Italia, pentru căcele românești, de la Baia Mare sau chiar din județul Timiș, se găsesc doar o scurtăperioadăîn sezon.

Înmod normal, Florin ar trebui săpoatăvinde castane fierbinți coapte pe cazanul cu jar toatăiarna în centrul orașului, ceea ce, probabil se va și întâmplă, pentru ca este un obicei foarte popular și, mai ales, pentru căaceste castane coapte sunt foarte gustoase și sănătoase.

Comments

comments

About the Author