Timișoara nu va avea cea mai înaltă clădire de birouri din România – UBC 0 din Iulius Town s-a oprit la 15 etaje

Posted on dec. 24 2020 - 12:58pm by petre

În luna aprilie 2018, au fost demarate lucrările de construcţie la UBC 0, care trebuia să fie cea mai mare si înaltă clădire din cadrul complexului Iulius Town din Timișoara.

Se preconiza atunci ca UBC 0 să ajungă la o înălţime de 155 de metri şi 27 de etaje și urma să devină cea mai înaltă clădire de birouri din România.

UBC 0 ar fi trebuit să aibă o suprafaţă construită de peste 74.900 mp şi, asemenea celorlalte clădiri din ansamblul mixt, urma să îmbina spaţiile moderne de birouri cu cele de retail.

Din păcate, se pare că investitorul a schimbat strategia pe parcurs si se pare că a oprit ridicarea clădirii la mai puțin decât înălțimea preconizată inițial.

Potrivit lui Iulian Dascălu, citat de economica.net, UBC 0 va fi dată în folosință cu înălțimea la care s-a ajuns deja, cam jumătate din cea proiectată.

Astfel, Timișoara nu se va mai putea mândri, într-un interval previzibil, cu cea mai înaltă clădire de office din România.

Despre United Business Center 0, Dascălu spune că va fi finalizată pe etape, iar prima dintre ele va fi livrată anul viitor.

De altfel, pentru această primă etapă, adică până la 30.000 de mp și 15 etaje, gradul de ocupare a ajuns la 90%

” Ne-am dat seama că este necesară o dezvoltare în etape, pentru a răspunde cererii existente și a preda spații, pentru că avem un grad de ocupare de 90% pentru această primă etapă. Ulterior, vom continua construcția până la 27 de etaje și 52.000 mp”.

Comments

comments

About the Author