Sunteți așteptați la Festivalul Etniilor

Posted on mai 24 2016 - 8:53pm by petre

Conviețuirea exemplarăa etniilor din Banat face mereu dovada unui spațiu etnofolcloric aproape unic în lume. Înacest context, era de necrezut sănu existe un festival al etniilor din zona noastră. Acesta existăși a ajuns la ediția a ÅŸaisprezecea.

Prin urmare, duminică, 29 mai 2016, ora 15,00, Centrul de Culturăși Artăal Județului TimiÅŸ, în colaborare cu Consiliul Județean TimiÅŸ și Muzeul Satului Bănățean, văinvităla “Festivalul etniilor„.Etnii Festival 155

Evenimentul va începe, deci, la ora 15,00, cu alaiul formațiilor reprezentând etniile din Banat, acestea pornind de la poarta de intrare în Muzeul Satului Bănățean, de la Pădurea Verde.

De la ora 16,30, veți putea vedea spectacolul oferit de ansamblurile și formațiile ce vor fi prezente în splendidul decor traditional al Banatului multietnic.

Iatăși participanții din acest an: Fanfara din RecaÅŸ, Ansamblul de Copii și Tineri al Centrului de Culturăși Artăal Județului TimiÅŸ, “Huțulii din Banat„ (reprezentanții ucrainenilor din Banat), cu soliștii vocali Nicolae și Nicoleta Hriu, Ansamblul “Vanghilizmo„ din localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța (Uniunea Aromânilor din România) și Victor Enache, Corul “Shalom„ al Comunității Evreilor din România, Ansamblul “Moldavska Cholubicka„ din Moldova Nouă(Uniunea Culturalăa Cehilor din Banat), Ansamblul “Brest„ din Breștea (Uniunea Bulgarădin Banat), Ansamblul “Butkos„ din Dumbrăvița (Uniunea Maghiarilor), Ansamblul “Edelweiss„ din Deta (Forumul German al Tineretului Bănățean), Ansamblul “Kruna„ din Sânmartinu Sârbesc (Uniunea Sârbilor din România).

Invitați: Ansamblul “Ghiocelul„ din Giroc, cu dans țigănesc și Meda Sara (etnia romă) din ChevereÅŸu Mare.

De buna organizare a evenimentului s-au ocupat: Liliana Laichici – manager CCAJT, Codruța Măgurean  – coordonatorul festivalului, Remus Vălungan – realizatorul evenimentului, Florin Cipu – sonorizare și întreaga echipăa CCAJT.
Intrarea este liberă.

Comments

comments

About the Author