Șoferi băuți, fărăpermis sau la volanul unor mașini neînmatriculate pe șoselele județului

Posted on mai 19 2014 - 10:09am by petre

Înzilele de week-end, polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 600 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați.

Înperioada 16 – 18 mai a.c., polițiștii rutieri au desfășurat activități în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naționale, drumurile județene și în localități, precum și în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, polițiștii au întocmit 10 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistați sub influența băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, precum și celor care se deplasau cu autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice.

Totodată, au fost aplicate 610 sancțiuni contravenționale, dintre care 372 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de vitezăimpuse pe anumite tronsoane de drum și 49 pentru neutilizarea centurii de siguranță.

Ca măsurăcomplementară, au fost reținute în vederea suspendării 43 de permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire, nerespectarea semnificației luminii de culoare roșie a semaforului electric și depășirea limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Însăptămâna care tocmai a început, polițiștii vor desfășura acțiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

***
La data de 18 mai a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Iuliu Podlipny.

ÃŽntrucât șoferul, un tînăr de 22 de ani, din Timișoara, emana vapori de alcool, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

˜
Înaceeași zi, polițiștii municipiului Lugoj au depistat un tînăr de 33 de ani, din Timișoara, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe strada Oltului din municipiu.

Înurma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat căautorizația de circulație provizorie a autovehiculului era expiratădin data de 01 mai a.c..

Înambele cazuri, au fost întocmite dosare penale.

Comments

comments

About the Author