România a luat cinci medalii de AUR și locul I pe echipe la Olimpiada Internaționalăde Chimie!

Posted on mai 19 2014 - 10:24am by petre

Elevii români au obținut șapte medalii – cinci de aur, una de argint și una de bronz – și locul I pe echipe la ediția 2014 a Olimpiadei Internaționale de Chimie „D. Mendeleev”, desfășuratăîn Rusia, unde țara gazdăa ocupat locul II, cu trei medalii de aur, potrivit Ministerului Educației.

Acesta este cel mai bun rezultat din istoria participărilor României la competiție.

Cei cinci elevi medaliați cu aur sunt Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informaticădin București), Ștefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul Național de Informatică”Tudor Vianu” din București), Dumitru Călugăru (clasa a XI-a/Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informaticădin București) și Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul Național „I.C. Brătianu” din Pitești). Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul Național „Sfântul Sava” din București) a obținut medalia de argint, iar medalia de bronz a fost obținutăde Gabriel Dragoș Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț).

Olimpicii români revin în țarăduminică, la ora 19:15, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”.

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Chimie, a 48-a din istorie, au participat 105 elevi din 16 țări. Concursul s-a desfășurat la Moscova, în perioada 11-17 mai.

Comments

comments

About the Author