Simona Halep, victorie URIAȘĂ în fața numărului 1 mondial, Serena Williams

Posted on oct. 22 2014 - 12:47pm by petre

Simona Halep, locul 4 WTA, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-0, 6-2, în 65 de minute, pe americanca Serena Williams, în etapa a doua a Grupei Roșii a Turneului Campioanelor, de la Singapore, aceasta fiind primul succes al româncei în fața celei mai bune jucătoare de tenis din lume.

Serena Williams, locul 1 WTA nu mai pierduse un set fărăsăcâștige vreun game din mai 2013, de la turneul de la Madrid. Acesta este al optulea set pierdut cu 0-6 de Williams în carieră.

Halep și Williams s-au mai întâlnit de trei ori pânăîn prezent, de fiecare datăimpunându-se jucătoarea americană. Ele au jucat prima datăuna împotriva celeilalte în 2011, în turul doi al turneului de la Wimbledon, când Serena Williams a câștigat în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1.

Următoarele douăpartide au avut loc în 2013 și s-au încheiat cu scorul de 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma, și cu scorul de 6-0, 6-4, în sferturile de finalăale turneului de la Cincinnati.

Prin victoria de miercuri, Halep și-a asigurat un premiu de 406.000 de dolari și 460 de puncte WTA. Ea va mai primi 70 de puncte pentru următoarea partidădin grupă, indiferent de rezultat, astfel cătotalul este de 530 de puncte WTA.

Simona Halep ocupălocul 1 în Grupa Roșie, cu douăvictorii în tot atâtea meciuri, și este aproape de calificarea în semifinale. Ea va juca, vineri, ultima partidădin grupă, cu sportiva sârbăAna Ivanovici, locul 7 WTA.

La Singapore, Serena Williams și Simona Halep au debutat cu câte o victorie. Halep a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-3, pe canadianca Eugenie Bouchard, locul 5 WTA, iar Serena Williams pe Ivanovici, scor 6-4, 6-4.

Partida dintre învinsele din prima etapă, Ana Ivanovici – Eugenie Bouchard, va avea loc tot miercuri, de la ora 14.30.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediție a Turneului Campioanelor, reunește cele mai bune opt jucătoare și cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari. Însemifinale se calificăocupantele primelor douălocuri din fiecare grupăde patru jucătoare.

Halep este a treia româncăîn istorie participantăla o ediție a finalei sezonului, dupăVirginia Ruzici și Irina Spîrlea.

Halep, dupăvictoria împotriva lui Williams: Este cel mai mare meci din viața mea, vreau sămăbucur

Jucătoarea Simona Halep a declarat, miercuri, dupăvictoria împotriva liderului mondial Serena Williams (SUA), căa făcut cel mai bun meci din cariera sa, precizând căeste o nebunie ce s-a întâmplat în partida disputatăla Turneul Campioanelor de la Singapore.

„Este cel mai mare meci din viața mea. Nu pot săexplic acum ce simt, sunt foarte fericită. Vreau doar sămăbucur. A fost visul meu săînving pe una dintre surorile Williams, sunt jucătoare foarte bune și nu aș fi reușit săjoc în acest mod fărăajutorul spectatorilor, al românilor care au venit aici”, a spus Halep, la flash-interviul de dupămeci.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author