Se cere reducerea drastică a consumului de carne în Europa

Posted on feb. 19 2023 - 1:09pm by petre

După interzicerea automobilelor cu benzină din 2035, Europa trebuie să reducă consumul de carne animală cu 71% până în 2030. Un oraş olandez face primul pas – interzice reclamele la carne animală din 2024
În 2015, toate statele europene au semnat Acordul Climatic de la Paris, angajându-se să reducă emisiile de carbon la zero până în 2050.

Greenpeace: Având în vedere că nu toată carnea este vândută sau consumată în cele din urmă şi chiar ajunge la gunoi, cantitatea reală de carne pe care o mănâncă europenii ar fi sub 460 de grame, probabil mai puţin decât echivalentul a trei burgeri pe săptămână.

Greenpeace: România, deşi este pe locul 25, trebuie să reducă consumul de carne cu 62% până în 2030 şi cu 75% până în 2050
Un oraş din Ţările de Jos face primul pas. Va interzice reclamele din 2024
O petiţie din Scoţia militează pentru interzicerea totală a producţiei de carne animală până în 2030-2040

 

Uniunea Europeană trebuie să reducă consumul de carne animală cu 71%, până în 2030
Greenpeace transmite într-un articol publicat în 2020 că Uniunea Europeană ar trebui să scadă consumul de carne animală cu 71% până în 2030 şi cu 81% până în 2050, pentru a reduce contribuţia agriculturii la poluare şi afectarea climei globale.

Mare parte din carnea produsă nu ajunge pe masă, ci la gunoi
Având în vedere că nu toată carnea este vândută sau consumată în cele din urmă şi chiar ajunge la gunoi, cantitatea reală de carne pe care o mănâncă europenii ar fi sub 460 de grame, probabil mai puţin decât echivalentul a trei burgeri pe săptămână.

The Lancet recomandă fiecărei persoane să nu consume mai mult de 300 de grame de carne pe săptămână până în 2050 pentru a avea o dietă echilibrată şi sănătate durabilă.

Europenii consumă aproximativ de două ori mai multă carne decât media globală şi de aproape trei ori mai multe lactate.

 

Pe scurt, zero net înseamnă reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la cât mai aproape de zero posibil. Toate emisiile sunt reabsorbite din atmosferă, de exemplu de oceane şi păduri.

ADVERTISING

De ce este important să se ajungă la 0% CO2?
Ştiinţa arată clar că, pentru a preveni cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice şi pentru a menţine această unică planetă locuibilă, creşterea temperaturii globale trebuie limitată la 1,5°C. În prezent, Pământul este deja cu aproximativ 1,1 °C mai cald decât era la sfârşitul anilor 1800, iar emisiile continuă să crească.

Pentru a menţine încălzirea globală la cel mult 1,5°C, aşa cum se prevede în Acordul de la Paris, emisiile trebuie să fie reduse cu 45% până în 2030 şi să ajungă la zero net până în 2050.

Comments

comments

About the Author