Se apropie Ziua Timișoarei! Vezi ce program special este pregătit pentru timișoreni

Posted on iul. 25 2016 - 2:55pm by petre

Timișorenii sunt așteptați la un program special pentru a marca data de 3 August, ziua oraÅŸului nostru

Manifestările vor debuta miercuri, 3 august 2016, de la ora 09.00, în Piața Petru Maior, cu o depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu, cel care s-a aflat în fruntea trupelor române care au intrat în TimiÅŸoara, la 3 august 1919.

De la ora 10.00, în Piața Unirii, va avea loc o ceremonie publicăprin care se vor marca 97 de ani de la unirea Banatului cu România și, totodată, de la instaurarea administrației românești în TimiÅŸoara.

La ora 13.00 va avea loc întrunirea în ședințăfestivăa Consiliului Local al Municipiului TimiÅŸoara, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului TimiÅŸoara.

De la ora 20.00, în Piața Victoriei, vor avea loc concerte cu: Nicoleta Nucă, Liviu Teodorescu, Guess Who și Alexandra Stan.

Joi, 4 august 2016, tot în Piața Victoriei, începând cu ora 19.00, iubitorii de blues și jazz sunt invitați la Festivalul Blues pentru TimiÅŸoara.

Pe tot parcursul zilei de vineri, 5 august 2016, sunt programate manifestări sportive dedicate zilei oraÅŸului nostru, iar de la ora 20.00, în Parcul Rozelor, va avea loc un spectacol folcloric.

Ziua TimiÅŸoarei, 3 August, a devenit ziua oraÅŸului nostru prin Hotărârea de Consiliu Local  nr. 217 din 1999. Prin aceastăhotărâre se marcheazăca zi a oraÅŸului momentul intrării trupelor românești în TimiÅŸoara, la 3 august 1919 și instaurarea administrației românești.

Înultimii ani, de Ziua TimiÅŸoarei, municipalitatea a oferit timiÅŸorenilor momente de bucurie și destindere cu ocazia zilei oraÅŸului lor.

Văașteptăm, aÅŸadar, alături de noi, săsărbătorim împreunăziua oraÅŸului nostru!

3 august – miercuri

Piața Petru Maior
09.00  Depunere de coroane  la bustul colonelului Virgil Economu

Piața Unirii
10.00 Ceremonie publicăorganizatăcu sprijinul Garnizoanei TimiÅŸoara, care va marca momentul intrării trupelor române în TimiÅŸoara în data de 3 august 1919

Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului TimiÅŸoara
13.00 Ședințăfestivă– Decernarea Titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului TimiÅŸoara

Casa de Culturăa Municipiului TimiÅŸoara – Sala Lira
18.00 – Vernisajul expoziției de picturădedicatăZilei TimiÅŸoarei – Asociația Artiștilor Plastici “Romul Ladea„

Piața Victoriei

20.00  concerte
Nicoleta Nucă
Liviu Teodorescu
Guess Who
Alexandra Stan

23.00 Foc de artificii

4 august – joi

Piața Victoriei

19.00  Blues pentru Timişoara- concerte

Mike & Blue Spirit Mike Godoroja înființeazăîn anul 1997 Mike & Blue Spirit și este considerat de către public unul dintre cei mai importanți “piloni„ ai blues-ului autohton. Este un artist cu 25 de ani de experiențăîn show-business, cunoscut atât pe partea concertistică, cât și ca realizator de emisiuni radio și TV. Înprezent, Mike Godoroja a pornit un nou proiect, cu o nouăformulăa trupei, pentru căîi place săse reinventeze, iar acest lucru se observăîn repertoriul și în dinamica pieselor sale. Noua trupăeste formatădin: Mike Godoroja – voce, Florentin Milcof – keyboarder, Tibi Duțu – bas, Pasha Sokurenko – tobe, Alin Păun – chitară.

Vasko the Patch & Poduene Blues Band Vasko Georgiev s-a născut la Sofia în iunie 1959 și  cântăla muzicuță, tobe și chitară. Este autor și interpret de blues. El a fondat primul Blues Band bulgăresc profesionist în ’89, Poduene Blues Band, numindu-l dupăcartierul rău famat de săraci din Sofia, unde a crescut. Formația a început săcânte blues în întreaga țară, interpretând melodii proprii, povestind despre o viațăgrea, dar și amuzantăprecum și despre libertate. Primul concert al trupei a avul loc în martie 1989, la Penitenciarul din Sofia. Vasko the Patch & Poduene Blues Band a lansat 17 albume în Bulgaria și unul în Germania. Componența trupei: Vasil Georgiev, alias Vasko Krupkata (The Patch) – voce, muzicuță, chitară, tobe, Krasi Tabacov – chitară, Smilen Slavshtenski – bas, Emil Tasev- Teleskopa – baterie.

Bega Blues Band și Marcian Petrescu Bega Blues Band este grupul cel mai longeviv de blues-jazz din România, cu o activitate de peste 30 de ani. ÃŽntemeiat de Bela Kamocsa și de Johnny Bota,  grupul a lansat în 1993 primul CD de blues-jazz din România, „Blues de TimiÅŸoara”. Bega Blues Band a obținut, în 2004, premiul pentru cel mai bun grup de blues-jazz din România și Diploma de Excelențăa Municipiului TimiÅŸoara „pentru întreaga activitate muzicalăși pentru promovarea imaginii Timișoarei în țarăși în lume„.
Grupul este format din Maria Chioran – voce, Lucian Nagy – instrumente de suflat și percuție,  Toni Kühn – claviaturi, Mircea Bunea – chitară, Johnny Bota – bas, LicăDolga – tobe. Invitat special: Marcian Petrescu, care este cotat drept cel mai bun interpret de blues la muzicuțădin România. De curînd, Bega Blues Band a lansat un nou CD, Brassica Soup, care conține ÅŸapte compoziții ale lui Johnny Bota și Lucian Nagy și o piesăa lui Mongo Santamaria.

Suba Attila & The SoulFool Band La sfârșitul anului 2013, bluesmanul Suba Attila a format trupa SoulFool. Cercetând în jazzul începuturilor, în bluesurile clasice și chiar în leagănul bluesului, New Orleans, el a redescoperit farmecul acestora pe care îl împărtășește cu publicul larg. Acest band tînăr abordeazăpiese legendare, cum ar fi cele din repertoriul lui Louis Armstrong, Lou Rawls, Ray Charles, Jimmy Witherspoon și Louis Jordan. Suba Attila va fi însoțit pe scenăde: Vidákovich Izsák – saxofon, Hebenstreit Máté –clape,  Dominik Hermán – percuție și Peter Matus – bas.

5 august – vineri

Program acțiuni sportive

“Cupa orașelor înfrățite„ – turneu de mini fotbal cu echipe de amatori
Baza SportivăColterm
09.00 – 17.00 Participăechipe reprezentând municipiul TimiÅŸoara și echipe invitate care reprezintăorașele înfrățite și partenere. Parteneri: Asociația Județeanăde Fotbal TimiÅŸ, Sport Club Municipal TimiÅŸoara.

Piața Sf. Gheorghe
10.00-22.00 Cupa oraÅŸului TimiÅŸoara – Turneu internațional de streetball 3×3, recunoscut de FIBA. Sistemul de participare este open, pe categorii de vârstă, la masculin și feminin, dupăcum urmează: 11-14 ani; 15-18 ani; seniori 18-35 ani; master, peste 35 ani. Turneul se desfăÅŸoarăpe douăterenuri profesionale, amplasate în Piața Sf. Gheorghe. Parteneri: Asociația Județeanăde Baschet TimiÅŸ, Sport Club Municipal TimiÅŸoara.
Se vor acorda: tricouri și dipolme, premii în bani, medalii și cupe.

Teatrul de Varădin Parcul Rozelor
20.00 Spectacol folcloric cu Ansamblul TimiÅŸul

Crosul nocturn TimiÅŸoara – “TimiÅŸoara, primul oraÅŸ electrificat, primul cros noaptea alergat!„
22.00 Crosul nocturn a ajuns la cea de-a cincea ediție și este organizat în sistem de participare open. Limita de vârstăa concurenților este de minim 18 ani. Cu excepție, pot participa și concurenți cu vârsta de 16 ani, care trebuie săprezinte acordul scris al părinților. Formularele de înscriere se pot descărca de pe site-ul  www.crosnocturn.ro.
Crosul nocturn se va desfăÅŸura pe un traseu de cca 4 km și va avea startul începând cu orele 22.00, de pe Bv. C.D.Loga nr.1(în fața Primăriei Municipiului TimiÅŸoara), unde va avea loc și sosirea. Traseul este următorul: str. 20 Decembrie 1989 – Bv. Vasile Pârvan, pe sub pasajul Michelangelo, continuare pe Bv. Corneliu Coposu, întoarcere la fântâna de la pasarela din Parcul Copiilor, Bv. Corneliu Coposu, pe sub pasajul Michelangelo – Bv.Vasile Pârvan, Podul Mihai Viteazul, str. 20 Decembrie 1989, finish Primărie Bv. C.D. Loga nr. 1 (vis a vis de Filarmonica Banatul). Se vor acorda: tricouri și diplome pentru toți participanții, cupe și vouchere pentru echipamente sportive.
Crosul este realizat în parteneriat cu Asociația Atletic Club Maraton și cu Sport Club Municipal TimiÅŸoara. Detalii: www.crosnocturn.ro

Comments

comments

About the Author