Germania e lovită crunt dn nou! Bombă explodată într-un restaurant

Posted on iul. 25 2016 - 11:28am by petre

Cel puțin o persoană a murit, iar alte 11 au fost rănite în urma unei explozii produse în cursul nopții de duminică spre luni în orășelul german Ansbach, situat în apropiere de Nürnberg, informeazăpresa germană. Explozia a fost provocată de o bombă, anunță primarul localității.

Bomba Germania

Primarul orășelului german, Carda Seidel, a declarat că la originea deflagrației a fost un dispozitiv exploziv.

„Nu a fost o deflagrație provocată de scurgere de gaze, ci de un dispozitiv exploziv”, a declarat Seidel, citată de Nürnberger Nachrichten.

Sute de membri ai serviciilor de securitate au izolat perimetrul și cerceteazăcircumstanțele producerii presupusului atentat.

Purtătorul de cuvânt al ministrului bavarez de Interne Joachim Herrmann a confirmat că deflagrația a fost „un act deliberat”.

„Suspectăm că nu este vorba de o explozie accidentală”, a spus el.

Festivalul muzical care se desfăÅŸura în apropierea atacului din Germania a fost anulat

Festivalul muzical în aer liber Ansbach a fost anulat în urma exploziei provocate de o bombă, circa 2.500 de persoane fiind evacuate.

Potrivit unor surse citate de presa germană, un individ suspect care avea un rucsac a încercat să intre la concert, dar a fost oprit de forțele de ordine. După circa un minut, o explozie a avut loc la un restaurant din apropiere.

Deflagrația a avut loc în restaurantul „Eugens Weinstube” din centrul orășelului Ansbach, în sudul Germaniei.

Centrul orășelului Ansbach a fost izolat de forțele de ordine.

Anterior, poliția a transmis că analizeazăipoteza unei scurgeri de gaz aflată la originea deflagrației.

Și Ministerul de Interne din landul Bavaria anunțase că încă nu se cunoaște cauza exploziei.

Incidentul intervine după un atac într-un tren, soldat cu zece răniți, după atacul armat din Munchen, în care au fost ucise nouă persoane, și după ce un sirian a omorât o persoană în apropiere de Stuttgart.

Autoritățile germane au calificat drept atentat explozia care a avut loc în cursul nopții de duminică spre luni în orășelul german Ansbach din sudul țării, neexcluzând ipoteza unei motivații islamiste, potrivit Le Figaro online

„Este vorba din păcate de un nou atentat”, a declarat ministrul de Interne al landului Bavara, Joachim Herrmann. Posesorul bombei, un solicitant sirian de azil în vârstă de 27 de ani, a murit în urma exploziei. Alte 12 persoane au fost rănite, dintre care trei grav.

Autorul atacului, a cărui cerere de azil a fost respinsă în urmă cu un an, intenționa să împiedice desfăÅŸurarea unui festival de muzică pop la care participau peste 2.000 de persoane din oraÅŸ, potrivit lui Hermann.

El a încercat să intre la festival, dar nu a reușit deoarece nu avea bilet.

Ministrul a indicat că autoritățile vor să verifice dacă este vorba despre un atentat islamist.

„Nu putem exclude această ipoteză”, a spus el.

Sirianul, care locuia la Ansbach, încercase de două ori în trecut să se sinucidă și a fost tratat într-o clinică de psihiatrie, a adăugat ministrul.

Individul ajunsese în Germania în urmă cu doi ani. Aceasta deținea un permis de ședere temporară.

 

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author