Schimbare MAJORĂ la Google, de marți

Posted on apr. 20 2015 - 11:21am by petre

Google va actualiza, marți, algoritmul utilizat pentru afișarea rezultatelor căutărilor efectuate de utilizatori pe dispozitivele mobile, lucru care va influența ordinea de afișare a site-urilor, având prioritate cele cu versiuni pentru telefoane mobile și tablete.

Potrivit businessinsider.com, noul algoritm care va fi implementat de motorul de căutare va favoriza site-urile care au versiuni pentru dispozitive mobile – pagini care afișeazătextul cu litere mai mari, au link-uri pe care se poate da ușor click și care se afișeazăcorect indiferent de mărimea ecranului pe care sunt accesate -, care vor fi afișate mai sus în lista de rezultate ale căutărilor online efectuate de pe telefoane mobile și tablete.

Site-urile care nu au versiuni adaptabile ecranelor dispozitivelor mobile vor fi afișate în poziții mai slabe în topul căutărilor Google.

Business Insider precizeazăcăaproximativ 60% din traficul online este efectuat în prezent de pe dispozitive mobile, iar Google vrea ca utilizatorii săi săaibăo experiențăde navigare cât mai bunăîn momentul în care acceseazăun link pe telefonul mobil sau pe tabletă.

Compania Google a anunțat schimbările privind algoritmul în luna februarie, oferind administratorilor de site-uri aproape douăluni și o mulțime de informații pentru a face modificările necesare paginilor web astfel încât sănu riște sădisparădin listele de rezultate ale căutărilor de pe mobil.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author