Scandal nou pentru Colterm

Posted on sept. 29 2010 - 7:05pm by petre

Din controversa in controversa! Colterm nu scapa de scandal, mai ales dupa scumpirea gigacaloriei. Prefectul spune ca timisorenii fac reclamatii ca nu se pot debransa de la societatea de termoficare, deoarece procedura este prea complicata, iar reprezentantii Colterm spun ca este foarte usor sa te debransezi. Intre timp, cetatenii vor trebui sa scoata tot mai multi bani din buzunar pentru caldura si pentru apa calda.

In alta ordine de idei, se zvoneste de ceva timp ca societatea timisoreana se afla in faliment. Prefectul ii acuza insa pe cei de la Colterm ca, desi mai au putin si dau faliment, ei detin mini-hoteluri si terenuri de fotbal. Mircea Bacala si-a trimis cativa oameni sa incerce sa se cazeze la cele doua mini-hoteluri, dar nu au reusit, deoarece se merge pe recomandare, potrivit prefectului.

Au teren de fotbal, cel despre care foarte putini stiu. E un teren de trei stele, dispune de tribuna, de tabela de marcaj, de vestiare, au firma de paza, firma de prestari servicii care intretine aceste terenuri. Mai au sediul vechi, pe care inca il au in patrimoniu. Pe langa, mai au doua mini-hoteluri de trei stele, despartite doar de o alee. In interiorul acestora sunt terenuri sportive, investitii cu iluminat public, au un aranjament peisagistic frumos, care este sustinut tot din banii timisorenilor, a afirmat reprezentantul guvernului in teritoriu. Prefectul le recomanda celor din administratia locala sa aiba o implicare mult mai responsabila in eficientizarea Coltermului si a fondurilor alocate catre societate.
De cealalta parte, reprezentantii Colterm spun ca nu este vorba despre niciun hotel si ca terenul de fotbal se afla de fapt in administrarea primariei. Nu exista niciun hotel la Uzina de Apa, sunt niste camere de oaspeti construite de mai mult timp. Anul asta s-au implinit 100 de ani de cand a fost construita uzina. Pe vremea cand Colterm se numea Termoelectrica, acele incaperi au fost amenajate camere de oaspeti pentru delegatiile straine care veneau aici. De zece ani nu au mai fost folosite, asa ca termenul de motel, hotel sau pensiune este total eronat si folosit cu rautate. Terenul de fotbal este de fapt o baza sportiva. A fost folosit si de echipa Poli Timisoara 2 si de juniorii lor. Este intretinut de primarie, nu de noi. De vanzare sau de inchiriere se ocupa tot primaria. Cat despre sediul din centru, acesta este folosit pentru distributie. Acolo lucreaza oameni, iar cand vor fi mutati, probabil va dispune primaria ce se intampla cu el, ca ei sunt proprietarii, ne-a declarat Laura Bondrila, purtator de cuvant al societatii de termoficare.

Comments

comments

About the Author