Românii nu mai pot intra în Grecia fără test COVID

Posted on nov. 10 2020 - 1:20pm by petre

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că au fost instituite noi măsuri pentru intrarea în Grecia.

De marți, este obligatorie completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore înainte de călătorie, indiferent de ţara de unde soseşte o persoană.

Începând de miercuri, toate persoanele care ajung în Grecia, indiferent de ţara din care vin şi de mijlocul de transport folosit, trebuie să prezinte un test PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte, cu rezultat negativ pentru COVID-19.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile elene au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, începând cu data de 10 noiembrie 2020, toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligaţia de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de ţara din care sosesc”, a transmis, marţi, MAE.

De asemenea, începând din 11 noiembrie 2020, toate persoanele care intră în Republica Elenă, indiferent de ţara din care sosesc sau de mijlocul de transport folosit, sunt obligate să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru COVID-19, care să fi fost prelevat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei.

Comments

comments

About the Author