Noaptea amenzilor la Timișoara

Posted on nov. 10 2020 - 12:23pm by petre

În cursul nopţii trecute, începând cu ora 23.00, poliţiştii și jandarmii timișeni au desfăşurat acțiuni pe raza județului Timiș, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile H.G. nr. 935/2020.

În cadrul acţiunii, organele de control au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00 – 05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către persoanele persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic, şi în perioada următoare pe raza întregului judeţ.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţi au participat 285 de forţe de ordine, fiind verificate 109 societăți comerciale, precum şi 137 de mijloace de transport persoane, dintre care 66 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 3400 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 327 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 86.000 de lei.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Comments

comments

About the Author