România s-a clasat la Eurovision pe un loc bun, comparativ cu valoarea melodiei. Cine a câștigat anul acesta la Viena?

Posted on mai 20 2015 - 1:30am by petre

Suedia a câștigat finala EUROVISION 2015, cu piesa „Heroes”, interpretatăde MÃ¥ns Zelmerlöw. România, reprezentatăde trupa Voltaj, cu melodia „De la capăt/ All Over Again”, a ocupat poziția 15-a. Finala a avut loc sâmbătăseară, la Wiener Stadthalle.

Cea de-a 60-a ediție a concursului Eurovision s-a desfășurat la Viena, în Austria, dupăce artistul travestit Conchita Wurst a câștigat ediția din 2014 a competiției, cu piesa „Rise Like a Phoenix”.

Ediția din 2016 a concursului Eurovision se va desfășura în Suedia, dupăce cântărețul MÃ¥ns Zelmerlöw a câștigat competiția din acest an, cu piesa „Heroes”, care a obținut un total de 365 de puncte.

Pe următoarele douălocuri în clasament s-au situat Rusia, cu 303 puncte, și Italia, cu 292 de puncte.

Trupa Voltaj a reprezentat România la Eurovision 2015, cu melodia „De la capăt/ All Over Again”, ocupând locul al 15-lea în finala competiției.

Reprezentanții României au obținut un total de 35 de puncte. Cele mai multe puncte, 12, au fost acordate României de Republica Moldova.

La rândul său, România a acordat 12 puncte Italiei, 10 puncte – Rusiei și 8 puncte – Suediei.

Înfinala Eurovision 2015 au concurat 27 de țări: Slovenia, Franța, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.

Ca și la edițiile precedente, cele mai multe dintre țări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special vecinilor geografici, sau pe considerente politice.

Îndecizia finalăau contat în proporție de 50% votul telespectatorilor și 50% votul unui juriu de specialitate.

Doar românii din străinătate au putut săîi voteze pe reprezentanții României, urmărind concursul la televiziunea publicădin țara în care se află.

Rezultatele votului publicului din România au fost anunțate, ca și în ultimii ani, de prezentatoarea TVR Sonia Argint Ionescu.

Finala Eurovision 2015 de la Viena a fost transmisăîn direct de TVR 1, TVR HD, TVRi și online pe www.tvrplus.ro.

Eurovision a stabilit un record mondial Guinness, fiind desemnatăcea mai longevivăcompetiție muzicalăanualăde televiziune din lume, potrivit unui anunț făcut în direct în timpul finalei de sâmbătăsearăa concursului muzical ajuns la cea de-a 60-a ediție.

Eurovision este o competiție muzicalăinternațională, organizatăde European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numărăABBA, Julio Iglesias, Celine Dion și Johnny Logan.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author