ROMÂNIA, lovităde NINSORI ȘI VISCOL – vezi ce trenuri sunt ANULATE și ce drumuri naționale ÃŽNCHISE

Posted on dec. 29 2014 - 12:01pm by petre

Meteorologii au emis o nouăavertizare de cod portocaliu, valabilăpentru județele Buzău, Vrancea, Brăila, Tulcea, Ialomița, Galați, Vaslui, Bacău și Prahova, în timp ce cea de cod galben a fost restrânsăla 15 județe din jumătatea esticăși nordul țării, pânăluni la ora 18.00. Autostrada A2 pe tronsonul București – Fetești și 23 de drumuri din 11 județe sunt închise din cauza ninsorii și a viscolului, în județele Buzău, Brăila și Vrancea fiind oprităcirculația pe toate drumurile naționale, a anunțat Centrul Infotrafic din Poliția Romînă.

Cod portocaliu de ninsori în nouăjudețe și galben în alte 15, în estul țării, pânăluni seară- 2

UPDATE – Autostrada A2 București-Fetești și 23 de drumuri naționale din 11 județe, închise din cauza ninsorii

Autostrada A2 pe tronsonul București – Fetești și 23 de drumuri din 11 județe sunt închise din cauza ninsorii și a viscolului, în județele Buzău, Brăila și Vrancea fiind oprităcirculația pe toate drumurile naționale, a anunțat Centrul Infotrafic din Poliția Romînă.

Drumurile naționale închise sunt: DN3 Fundulea – Lehliu Gară(județul Călărași); DN3A Lehliu-Gară- Drajna (județul Călărași); DN2 Urziceni – Buzău – limităcu județul Bacău; DN1B Buzău – limităcu județul Prahova; DN10 Buzău – limităcu județul Covasna; DN2B Buzău – Brăila – Șendreni; DN22 Râmnicu SĂƒrat – Brăila; DN2C Costești (județul Buzău) – Slobozia (județul Ialomița); DN2A Urziceni – Slobozia; DN23 Brăila – Focșani; DN21 Brăila – Slobozia; DN22B Brăila – Galați; DN2A Urziceni – Slobozia; DN2N Bogza – Dumbrăveni – Vintileasca (județu; Vrancea);  DN23B Măicănești – Ciorăști (județul Vrancea); DN23A Focșani – Mărtinești – Ciorăști (județul Vrancea); DN2M Focșani – Andreiașu; DN2D Focșani – limităcu județul Covasna; DN2L Tișița – Soveja; DN24 Tișița – Tecuci; DN24D Tulucești – Vârlezi (județul Galați); DN21A Bărăganu (județul Brăila) – Å¢ăndărei (județul Ialomița); DN22D Măcin – Horia (județul Tulcea).

Centrul Infotrafic a precizat căîn județele Buzău, Brăila și Vrancea, aflate sub avertizare cod roșu de ninsoare și viscol, sunt închise toate tronsoanele de drumuri naționale.

UPDATE 11:00 – CFR: 23 de trenuri cu rute spre Galați, Constanța și București, anulate

CFR Călători a anulat 23 de garnituri de tren cu rute spre Galați, Constanța și București, iar pe regionala Galați, douătrenuri sunt oprite între stații, unul din cauza ruperii liniei de contact, iar celălalt pentru curățarea macazurilor.

Pe raza regionalei Galați, circulația feroviarăse desfășoarăcu dificultate din cauza ninsorii și a viscolului, se aratăîntr-un comunicat de presăal Companiei Naționale de Căi Ferate CFR.

Trenul Regio 7373 a fost oprit între Traian Sat și Lacu SĂƒrat, urmând săfie tractat cu locomotivăDiesel, din cauza ruperii liniei de contact.

De asemenea, trenul Interregio 1771 a fost oprit în stația Făurei, pentru curățarea macazurilor.

Trenurile Interregio 1732 și Regio 7002, care au fost de asemenea oprite pe trasee, din cauza vremii, și-au reluat circulația, a precizat sursa citată.

UPDATE 10:47 – Toate drumurile județene și naționale din județul Brăila au fost închise din cauza viscolului

Potrivit reprezentanților Comandamentului Județean pentru Situații de UrgențăBrăila, toate drumurile județene și naționale din acest județ au fost închise.

Măsura a fost luatăpreventiv pe durata codului roșu întrucât viscolește puternic, iar vizibilitatea este zero.

La ora transmiterii acestei știri, în județul Brăila, sunt nealimentate cu energie electrică56 de localități cu mii de abonați, defecțiunile fiind cauzate de viscolul puternic, iar situația localităților fărăcurent electric se modificăde la o orăla alta.

Înjudețul Brăila, 45 de localități sunt fărăenergie electricădin cauza viscolului extrem de puternic, iar mai multe drumuri județene și aproape toate drumurile naționale au fost închise.

UPDATE 10:30 – Un tren de pe ruta București-Galați a fost oprit în stația Rușețu pentru curățarea șinelor de zăpadă

Potrivit reprezentanților Prefecturii Buzău, trenul 1771 care circula pe ruta București – Galați a fost staționat în stația CFR Rușețu pentru ca șinele de cale feratăsăpoatăfi curățate de zăpadă.

Conform sursei citate, în aproximativ jumătate de orătrenul își va relua cursa.

UPDATE 10:08 – Nouătrenuri care circulăîn județele avertizate cu coduri roșu și portocaliu au fost anulate

Nouătrenuri care circulăîn județele avertizate cu coduri roșu și portocaliu au fost anulate, luni, iar circulația altor trenuri poate fi modificată, în special pe rutele Făurei – Galați, Galați – Constanța și Ploiești – Urziceni, a anunțat CFR Călători.

„Înjudețele aflate sub avertizări de cod portocaliu și cod roșu – Prahova, Ialomița, Constanța, și respectiv Vrancea, Brăila și Buzău – existăposibilitatea modificării circulației sau anulării unor trenuri, în special pe secțiile feroviare Făurei – Galați, Galați – Constanța și Ploiești – Urziceni. Înacest moment, șapte trenuri Regio și douătrenuri InterRegio au fost anulate pe aceste secții”, se aratăîntr-un comunicat de presăal CFR Călători.

Pasagerii care nu mai doresc săcontinue călătoria vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea feratăîn vigoare, a precizat sursa citată.

UPDATE 10:07 – Toate drumurile naționale și județene din Buzău au fost închise din cauza viscolului

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Buzău, toate drumurile județene au fost închise în jurul orei 9.00 dupăinstituirea codului roșu de viscol și ninsori.

Măsura a fost luatăîntrucât în tot județul ninge abundent, iar vântul suflăcu putere și viscolește zăpada  astfel cădrumarii nu pot interveni.

Pentru a nu exista situații în care oamenii sărămânăîn troienele de zăpadăși săfie expuși riscurilor, autoritățile au decis închiderea tuturor drumurilor județene din Buzău.

Înaceastăperioadă, drumarii nu pot interveni întrucât vântul bate cu foarte mare putere, urmând ca aceștia săintervinăîn momentul în care intensitatea vântului va scădea.

UPDATE 09:43 – Vaslui: Nouădrumuri județene, blocate din cauza viscolului; pe restul arterelor se circulăgreu

Autoritățile locale vasluiene au raportat nouădrumuri județene blocate din cauza intemperiilor vremii, care fac imposibilăintervenția utilajelor de deszăpezire pentru redeschiderea circulației, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, pe celelalte drumuri județene se circulăîn condiții foarte grele, având în vedere viscolul puternic care formeazăsuluri de zăpadăpe șosea.

„Încursul dimineții, am început săintrăm cu utilajele de deszăpezire pe majoritatea drumurilor județene, însă, în multe situații, activitatea este în zadar, în condițiile în care zăpada este viscolită. Avem nouădrumuri județene închise, însăși pe celelalte pot circula doar mașinile 4×4 și cu garda înaltăfațăde sol. ÃŽnsă, utilajele noastre stau pe poziții și, dacăva fi cazul, vom veni în sprijinul echipajelor de ambulanțăși pompieri„, a declarat, luni, corespondentul Mediafax directorul SC Lucrări Drumuri și Poduri SA Vaslui, Adrian Cotigă.

UPDATE 08:54 – Tronsonul București-Drajna din A2 și aproape toate drumurile naționale din Buzău și Brăila, închise

Tronsonul București – Drajna din A2, toate drumurile naționale din Buzău și aproape toate din Brăila, cu excepția DN22 Brăila – Galați, au fost închise, din cauza ninsorii și vântului, informeazăCentrul Infotrafic.

Circulația rutierăeste întreruptăși pe alte tronsoane de drumuri naționale: DN2C Costești (jud. Buzău) – Slobozia, DN2N Bogza – Dumbrăveni (jud. Vrancea), DN23B Măicănești – Ciorăști (jud. Vrancea), DN23A Gologanu – Tătăranu (jud. Vrancea) și DN24D Tulucești – Vârlezi (jud. Galați).

Înplus, este restricționatăcirculația autovehiculelor cu masa totalămaximăautorizatămai mare de 7,5 tone pe DN4 București – Oltenița, DN1D Albești-Paleologu – Urziceni, DN1B Albești-Paleologu – limităjudețul Buzău, DN 13A Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc, DN12A Miercurea Ciuc – Lunca de Sus, DN5B Giurgiu – Ghimpați și pe DN2(E85), în județele Ilfov și Ialomița.

UPATE 08:10 – Infotrafic: Circulația, întreruptăpe șapte drumuri naționale, pe A2 se formeazăsuluri de zăpadă

Circulația rutierăeste întreruptăpe șapte tronsoane de drumuri naționale, din Buzău, Ialomița, Brăila, Vrancea și Galați, din cauza ninsorii abundente și viscolului, iar pe A2 au început săse formeze suluri de zăpadă, informeazăCentrul Infotrafic.

ÃŽntreruperea circulației a fost dispusăpe: DN2B Buzău – Brăila, DN22 Râmnicu SĂƒrat – Brăila, DN2C Costești (jud. Buzău) – Slobozia, DN2N Bogza Dumbrăveni (județul Vrancea), DN23B Măicănești – Ciorăști (Vrancea), DN23A Gologanu – Tătăranu (Vrancea) și DN24D Tulucești – Vârlezi (Galați).

Din același motiv, circulația autovehiculelor cu masa totalămaximăautorizatămai mare de 7,5 tone este restricționatăpe DN4 București – Oltenița, DN1D Albești-Paleologu – Urziceni și pe DN2(E85), în județele Ilfov și Ialomița, iar în județul Buzău de la limita cu Ialomița pânăla intrarea în municipiul Buzău.

Pe autostrada A2 ninge viscolit pe porțiunea cuprinsăîntre kilometrii 12 și 86. Cu toate căutilajele de deszăpezire acționeazăpermanent, în anumite zone încep săse formeze suluri de zăpadă, iar șoferii trebuie săfie atenți și săcircule cu vitezăredusă, se mai spune în comunicatul Infotrafic.

Centrul Infotrafic recomandășoferilor ca, înainte de a porni la drum, săîși echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnăși săse intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeazăsăse deplaseze, iar în timpul deplasării, săadapteze viteza în funcție de condițiile meteo-rutiere și sănu bruscheze comenzile autovehiculului. De asemenea, este necesar ca ei sărespecte indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri care acționeazăpermanent pe arterele pe care se circulăîngreunat din cauza condițiilor meteorologice și săpermităaccesul utilajelor de deszăpezire.
Citește și: Douăcurse aeriene pe rutele București-Roma și București-Timișoara, anulate din cauza vremii

UPDATE 08:00 – Cod roșu de ninsoare și vânt în Buzău, Vrancea și Brăila

Județele Buzău, Vrancea și vestul județului Brăila vor fi sub cod roșu de ninsoare și vânt, luni, de la ora 8.30 pânăla 13.00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Înaceste zone se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 – 90 km/h, ninsoare abundentă, puternic viscolităși troienităși vizibilitate redusăspre zero.

Avertizarea este valabilăpânăla ora 13.00, urmând ca apoi cele trei județe săintre sub avertizare de cod portocaliu.

UPDATE 07:10 – Circulația este întreruptăpe patru drumuri naționale, din cauza ninsorii și viscolului

Circulația rutierăeste întreruptăpe patru tronsoane de drumuri naționale, din Buzău, Brăila, Vrancea și Galați, din cauza ninsorii abundente și viscolului, informeazăCentrul Infotrafic.

ÃŽntreruperea circulației a fost dispusăpe: DN22 Râmnicu SĂƒrat – Brăila, DN2N Bogza – Caiata – Dumbrăveni (județul Vrancea), DN23B Măicănești – Ciorăști (Vrancea) și DN24D Tulucești – Vârlezi (Galați).

Din același motiv, circulația vehiculelor cu masa totalămaximăautorizatămai mare de 3,5 tone este restricționatăpe DN2B Buzău – limita cu județul Brăila și pe DN2C Costești – limita cu județul Ialomița (tot județul Buzău).

Centrul Infotrafic recomandășoferilor ca, înainte de a porni la drum, săîși echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnăși săse intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeazăsăse deplaseze, iar în timpul deplasării, săadapteze viteza în funcție de condițiile meteo-rutiere și sănu bruscheze comenzile autovehiculului. De asemenea, este necesar ca ei sărespecte indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri care acționeazăpermanent pe arterele pe care se circulăîngreunat din cauza condițiilor meteorologice și săpermităaccesul utilajelor de deszăpezire.

Înjudețele Buzău, Brăila, Ialomița, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, în zona de munte a județului Prahova, precum și în județul Tulcea, cantitățile de precipitații vor depăși local 25 – 30 l/mp, vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri, potrivit avertizării de cod portocaliu.

Avertizarea de cod galben de ninsori, viscol, precipitații mixte și polei vizeazăacum Capitala și 15 județe, respectiv Constanța, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Brașov, Covasna, Harghita, nord-estul Mureșului, Bistrița – Năsăud, Maramureș, Suceava, Neamț, Iași și Botoșani.

Astfel, în Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Carpaților Orientali și estul Carpaților Meridionali va ninge viscolit. ÎnDobrogea precipitațiile vor fi mixte în primele ore ale intervalului și izolat se va produce polei, apoi se vor transforma treptat în ninsoare. Înaceste regiuni viteza vântului la rafalăva depăși 55 – 65 km/h.

Avertizarea exte valabilăluni de la ora 6.00 pânăla ora 18.00.

Conform avertizării emise anterior, codul portocaliu de ninsori, viscol, precipitații mixte și polei era valabil pânăla ora 20.00 în județele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomița, Galați, Vaslui, Bacău, precum și în zona de munte a județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova.

Cod galben era instituit tot pânăatunci în Capitalăși alte 25 de județe din țară, respectiv Ilfov, Giurgiu, Mehedinți, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman, Vâlcea, Călărași, Constanța, Tulcea, Neamț, Suceava, Botoșani, Iași, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Maramureș, Sibiu, Alba, Hunedoara și Caraș-Severin.

Comments

comments

About the Author