România a învins Australia, Ungaria Anitei Görbicz a transpirat cu Tunisia

Posted on dec. 9 2013 - 10:47pm by petre

feteNaționala de handbal feminin a României a disputat în aceastăseară, pe parchetul „Spens Arena„ din  Novi Sad, cel de-al doilea joc de la turneul final al Campionatului Mondial din Serbia.

Bineînțeles, nu se punea problema învingătoarei, echipa de la Antipozi fiind o echipăde amatoare, având în lot o singurăveterană, Roy Selley, decana de vârstădin acest turneu final, ea nejucând vreun minut în acest joc. Interesul era, la ce diferențăde scor naționala de handbal a României va reuși săînvingăechipa similarăa Australiei.

Multălejeritate în abordarea acestui joc, antrenorul Tadici preferând săodihneascăjucătoare de bază în vederea viitoarelor jocuri mai grele din acest turneu final. Înnaționala României nu au jucat Elisei, Manea, Neagu, Brădeanu și Tolnai (portar) au fost în schimb, Perianu, desemnatăcea mai bunăjucătoare în partida contra Tunisiei, Dedu, jucătoare de numai 19 ani, pregătite în viitor săpreia ștafeta de la veteranele naționalei.
România a aliniat în acest meci, grupa secundă, începând partida cu: Tolnai – Nechita, Å¢ăcălie, Pintea, Perianu, Ciuciulete și Dincă.

Primul gol este reușit, de naționala României, în minutul 2. Perianu este autoarea primului gol al partidei. Din acest moment, naționala de handbal feminin a țării noastre prinde control pe tabela de marcaj și nu va permite echipei de la Antipozi săse afle în avantaj. La pauză, scorul era 16-7 pentru România.

Repriza a doua se menține în aceeași notăde dominare a echipei României, tricolorele primesc în cele 30 de minute ale părții a doua doar 6 goluri, reușind în schimb sămarcheze încă16.
Meciul se terminăcu victoria României, 32-13, naționala de handbal feminin a țării noastre, gândindu-se la următoarea adversarădin grupa D.

Cele mai multe goluri pentru România au fost reușite de, Pîrvuț și Ciuciulete, fiecare câte 6, Buceschi (5), Nechita și Perianu, fiecare câte 4.
România va evoula mâine, la Novi Sad, cu începere de la ora 18, împotriva Germaniei, acesta fiind un adevărat meci de vârf al grupei.
Din echipa naționalei pregătităde Jason Hoppner, Australia, cele mai multe goluri au fost marcate de Potocki (5), Bentwitch și Meded, fiecare câte două.
Încelelalte meciuri ale grupei D, au fost înregistrate, astăzi, următoarele rezultate: Tunisia-Ungaria 24-26 și Cehia-Germania 32-37.

Cornel Seracin

Foto: MTI

Comments

comments

About the Author