Raed Arafat intervine în cazul deceselor suspecte din Blocul Morții din Timișoara VIDEO

Posted on nov. 18 2019 - 4:13pm by petre

Raed Arafat, secretar de stat la Ministerul de Interne, a că s-a întrunit Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă în cazul tragic de la Timişoara, în care trei persoane dintr-un bloc, dintre care doi sunt copii, au decedat, iar altele sunt internate în spital.

„A fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență de către subprefectul județului Timiș. Sunt întrunite acolo toate autoritățile care au legătură cu această temă.ISU a trimis echipe de investigare care pot să constate dacă există substanțe toxice. Și din alte județe au fost trimise echipaje care să ajute echipajul de la Timișoara.

wpid-screenshot_20191118-160436__012374617966105867371.jpg

Decizia înaintea Comitetului care a fost raportată către noi e că cu două microbuze și cu un echipaj de prim-ajutor se face evacuarea celor care se află în acest moment în bloc pentru investigații. Acestea sunt măsurile care sunt luate acum. Vrem să aflăm cum au ajuns cei doi copii și doamna care a decedat, unde au avut contacte și vom vedea cu ce rezultate vor veni colegii care investighează zona. Chestia cu deinfecția sau deratizarea nu știu dacă s-a confirmat încă. Nu vrem să speculăm până nu avem concluzii definitive. Aștept să fiu sunat să mi se spună care sunt concluziile. Suntem în contact și cu cei de la Ministerul Sănătății. Trebuie luate măsurile necesare”, a spus Raed Arafat.

Doi copii, printre care unul de doar zece zile, și mama unuia dintre ei au murit în acest weekend, după ce în blocul în care locuiau a avut loc o acțiune de dezinsecție. Alți doi copii și trei adulți din același bloc sunt la spital și sub tratament.

 

Poliția și Parchetul au demarat o anchetă, fiind indentificată firma care a realizat deratizarea și au fost identificate alte două locații în care respectiva firmă a mai efectuat acțiuni de dezinsecție-deratizare în ultimele zile.
La faţa locului s-a deplasat inclusiv o echipă de Cercetare Biologică, Radiologică şi Nucleară a ISU Timiş.

Comments

comments

About the Author