Proiectul de extindere a halei Continental a trecut

Posted on sept. 28 2010 - 4:00pm by petre

Alesii locali au votat marti, in sedinta din plen, in unanimitate, extinderea halei de productie a Continental. Dupa cateva saptamani de controversa, primarul Gheorghe Ciuhandu ii asigura pe locuitorii cartierului Ciarda Rosie ca noua hala nu va produce poluare in zona.

Ma adresez locuitorilor din Ciarda Rosie: noua hala nu va aduce poluare, cei care au venit din partea firmei au spus lucrul asta, lucrurile au trecut si la cei de la Directia de Mediu, care au dat un aviz favorabil, a declarat primarul in sedinta de consiliu.
In ceea ce priveste zvonurile conform carora, aprobarea proiectului ar fi starnit un conflict de interese, primarul a tinut sa lamureasca faptul ca ar fi vorba despre un atac politic, mascat sub forma societatii civile.
Motivatia este de o fatarnici extrema, chipurile ca eu sa-mi apar imaginea. Eu n-am nevoie, e o maravie in scop politic, n-am nevoie de apararea nimanui, firma Continental, l-a angajat pe fiul meu care este arhitect liber-profesionist si isi poate desfasura activitatea in Romania unde doreste, mai putin in Timisoara. Este o ura personala, a lucrat decat in foarte rare ocazii in acest oras si nicidecum nu a lucrat pentru Primarie, a tinut sa explice Ciuhandu.
Edilul-sef le-a a mai precizat ca le-a cerut celor de la Continental sa mearga la prefect, pentru a-i cere opinia. „Prefectul nu m-a chemat, nu mi-a imputat vreo incalcare a legii, ba mai mult, le-a spus celor de la firma sa mearga inainte ca e corect ca proiectul sa fie pus in aplicare, a declarat Ciuhandu.
Un alt moment de controversa la acest punct de pe ordinea Consiliului a fost cel referitor la surpriza reprezentantilor asociatiilor civile, care se asteptau ca dezbaterea publica premergatoare votului din plen sa fie amanata. Fapt care nu a fost confirmat de catre secretarul general, Ioan Cojocari, care a declarat ca dezbaterea publica din 16 septembrie a fost valida.
Am demostrat prin produse ca noua hala de productie nu va provoca niciun fel de poluare, asta pentru ca, practic, in cladire nu va fi productie, doar partea de birouri si testare de prototipuri. Noi producem diverse produse electronice pentru industria auto, nu producem nimic care sa afecteze mediul, a asigurat Alina Bratu, reprezentat al Continental.

Comments

comments

About the Author