Programul 200 de euro pentru cumpărarea unui calculator continuă

Posted on apr. 5 2014 - 8:01am by petre

Ministerul Educației Naționale (MEN) continuăși anul acesta programul social „Euro 200”, prin care acordăun ajutor financiar de 200 de euro elevilor și studenților din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei/membru de familie pentru a-și cumpăra un calculator.

Beneficiarii programului sunt elevii și studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstăde pânăla 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei/membru de familie, mai puțin elevii care au beneficiat deja de acest sprijin începând cu anul 2008, se aratăîn comunicatul MEN.

Ajutorul financiar reprezintăechivalentul în lei a 200 de euro pentru un calculator, fărăa depăși valoarea calculatorului achiziționat.

Conform calendarului stabilit de MEN, depunerea cererilor pentru obținerea bonurilor valorice necesare achiziționării unui calculator se face pânăpe 21 aprilie 2014. Solicitările pot fi depuse în fiecare unitate de învățământ preuniversitar și în fiecare universitate la comisiile organizate în acest scop.

Înintervalul 19 aprilie – 9 mai, comisiile abilitate vor evalua cererile înregistrate și vor derula anchete sociale pentru verificarea datelor furnizate de solicitanți. Centralizarea cererilor la Comisia centralădin MEN, prin intermediul portalului http://euro200.edu.ro, va avea loc în perioada 19 – 28 mai, și va fi urmatăde prima afișare pe internet a listei de cereri eligibile, aprobatăprin ordin de ministru (1 iunie). Îndata de 3 iunie, pânăla ora 18.00, lista va fi afișatăși în fiecare unitate/instituție de învățământ.

Depunerea contestațiilor se face în termen de cinci zile de la publicarea pe site-ul dedicat a listei beneficiarilor, iar soluționarea acestora este prevăzutăîntre 8 și 23 iunie. Afișarea rezultatelor contestațiilor are ca termen data de 24 iunie, pânăla ora 18.00.

Eliberarea bonurilor valorice începe în 24 iunie și se finalizeazăîn 30 iulie, iar achiziția propriu-zisăa computerelor se poate realiza în perioada 24 iunie – 31 august.

Înanul 2013, 21.077 de beneficiari (21.019 elevi și 58 de studenți) au achiziționat computere prin intermediul acestui program.

Comments

comments

About the Author