Prinși dupăce au spart cinci magazine

Posted on sept. 19 2014 - 3:43pm by petre

Polițiștii lugojeni au identificat doi tineri bănuiți de comiterea a cinci furturi din societăți comerciale.

La data de 18 septembrie a.c., polițiștii municipiului Lugoj au identificat doi tineri de tineri de 19 și 15 ani, bănuiți de comiterea mai multor furturi din societăți comerciale.

Înfapt, în cursul lunii septembrie a.c., cei doi ar fi pătruns, prin forțarea sistemului de închidere al ușii de acces și a ferestrelor, în cinci societăți comerciale situate pe raza municipiului Lugoj, iar din interior ar fi sustras mai multe bunuri (aparaturăelectronică, produse alimentare, țigări și alcool).

Prejudiciul creat prin comiterea faptelor este estimat la 60000 de lei.

Înurma investigațiilor, polițiștii au recuperat mai multe bunuri (un televizor, 2 laptopuri și mai multe pachete de țigări) susceptibile a fi provenite din furturi.

Încauză, polițiștii continuăcercetările în dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea documentării întregii activități infracționale a celor doi și recuperării întregului prejudiciu cauzat.

PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN SOCIETĂÅ¢I COMERCIALE, POLIÅ¢IȘTII RECOMANDĂ:

•    Montarea de sisteme de pazăși alarmare este esențială. Înlimita posibilităților, asigurați pazăși pe timp de noapte în magazine sau apelați la serviciile firmelor de profil;
•    Instruiți-văpersonalul! Angajații trebuie săcunoascăregulile de bazăale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilențăîn relațiile cu publicul etc..
•    Aranjați vitrinele cu bunuri fărăvaloare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase.
•    Dacăvăprezentați produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie săfie fixate astfel încât sănu poatăfi deplasate, scoase sau împinse. De asemenea, încuietorile săfie de bunăcalitate și accesul la chei săfie controlat.
•    Obiectele de mare valoare pot fi protejate și prin scoaterea acestora pe timpul nopții din vitrine și păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.
•    Casele de bani de bunăcalitate pot proteja banii lichizi și obiectele de mare valoare pe timpul nopții, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele săfie cât mai greoi.
•    Depuneți  zilnic, la instituțiile financiare, la încheierea programului, sumele acumulate, dar schimbați-văpermanent traseul pe care îl parcurgeți spre bancăși ora de părăsire a magazinului.

Camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea și identificarea infractorilor.

Comments

comments

About the Author