Primul ministru turc vrea săinterzicăFacebook și YouTube

Posted on mart. 7 2014 - 9:11am by petre

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan, implicat într-un scandal politico-financiar, a amenințat cu interzicerea YouTube și Facebook în Turcia dupăalegerile municipale din 30 martie, într-un interviu difuzat joi seara.

„Sunt noi măsuri pe care le vom lua în acest domeniu după30 martie (…) inclusiv interzicerea (YouTube și Facebook)” , a declarat Erdogan pentru postul de televiziune privat turc ATV.

De la inculparea, în decembrie, a zeci de apropiați a regimului, directori, aleși sau funcționari de rang înalt, suspectați de corupție, opoziția cere demisia lui Erdogan.

Conversațiile telefonice care îl pun direct sub semnul întrebării în afacerile de corupție sunt publicate pe Internet de săptămâna trecută.

Înaceste convorbiri, a căror autenticitate nu a fost stabilitădefinitiv, premierul îi cere fiului său săascundăsume mari de bani sau evocăun comision considerat insuficient, plătit de un grup industrial.

Miercuri, șeful Guvernului s-a arătat încăo datăindignat căi-au fost ascultate discuțiile telefonice, vorbind despre o „înscenare imorală” și acuzându-și rivalii de complot pentru înlăturarea de la putere a guvernului.

Înplinăcampanie electorală, el a promis miercuri săplece din politicădacăpartidul său nu va câștiga alegerile municipale din 30 martie, care au valoare de test pentru regimul său.

Comments

comments

About the Author