Președintele Iranului a murit în accidentul de elicopter

Posted on mai 20 2024 - 12:02pm by petre

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit în accidentul de elicopter de ieri. Ministrul de Externe și toți cei aflați în elicopter alături de președinte și-au pierdut, de asemenea, viețile.

 

Salvatorii iranieni au recuperat luni dimineaţă rămăşiţele pământeşti ale preşedintelui iranian Ebrahim Raisi şi ale altor opt pasageri din elicopterul care s-a prăbuşit cu o zi înainte în nord-vestul ţării, a aunţat Semiluna Roşie, informează AFP, citat de Agrepres.

„Suntem pe punctul de a transfera cadavrele martirilor la Tabriz”, marele oraş din nord-vestul Iranului, a declarat şeful Semilunii Roşii, Pirhossein Koulivand, la televiziunea de stat, anunţând totodată încheierea operaţiunilor de căutare.

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, ultraconservator considerat un potenţial succesor al liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, şi ministrul său de externe Hossein Amir Abdollahian şi-au pierdut viaţa într-un accident de elicopter într-o zonă muntoasă din apropierea graniţei cu Azerbaidjanul.

Guvern: Moartea lui Raisi nu va provoca nici ”cea mai mică întrerupere în administrarea” Iranului
Guvernul iranian a dat asigurări luni, într-un comunicat, că moartea preşedintelui Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter nu va provoca nici „cea mai mică întrerupere în administrarea” Iranului, informează AFP.

 

 

Comments

comments

About the Author