Etichetele nu specifică de multe ori din ce sunt obținute, de fapt, unele dintre ingredientele care compun alimentele pe care le cumpărăm din comerț.
Niciunde nu ni se spune ca un produs care să conțină resturi de insecte. Cu toate astea, un colorant făcut din gândaci se află în sucuri, cosmetice și alimente.
Alimente care conțin un colorant făcut din gândaci
Pe niciuna din ectichetele vreunui produs vizat nu scrie că ar fi vorba de vreun colorant care să fie fabricat din resturi de gândaci. Cu toate astea, numeroase alimente sau sucuri au în compoziție acest lucru. Denumirile sub care apare acesta sunt: carmin, coșenilă, carmine, acid carminic, E120 şi roşu natural 4. Produsul apare în componența alimentor precum: salam, parizer, cârnaţi, pateu, iaurt, îngheţată, suc şi multe altele.
Cu toate că majoritatea coloranților care sunt folosiți în industria alimentară sunt sintetici, sunt și producători care au trecut deja la faza „eco” și care se folosesc de substanțe extrase din gândaci pentru a da culoare produselor alimentare. Cu toate că reorientarea de la sintetic la natural este lăudabilă, trebuie știut că majoritatea firmelor care folosesc astfel de coloranți în produse caută, desigur, o variantă cât mai ieftină. Peste 50% din preparatele din carne care există în comerț la nivel mondial au la bază carminul, produs roșu strălucitor din gândaci care sunt uscați și zdrobiți.
PLAYTECH.RO
Mesajul ŞOCANT transmis de Putin după cutremurele din Turcia! I-a spus direct lui Erdogan: ‘Să…
Carminul se mai găsește și în alte sute de mărci de produse cosmetice, mai ales în rujuri, fiind preferat pentru că poate fi prezentat publicului în strategia de marketing ca fiind ecologic. Din păcate, pe etichete și în campanii publicitare nu este prezentat acest lucru, astfel că toți producătorii preferă denumirea comercială ca: E120, coşenilă, acid carminic, carmin, carmine şi roşu natural 4.
sursa: playtech.ro/