Muzeul Satului Banatean ramane fara director

Posted on sept. 14 2010 - 7:16pm by petre

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, vrea sa transforme Muzeul Satului Banatean intr-o emblema pentru Timisoara si pentru Banat. Pentru a reusi asta, Ostaficiuc a anuntat ca va schimba directorul, pe muzeograful Andrei Milin.

lucrari muzeul satuluiTrebuie schimbat directorul si adusi oamenii de acolo la realitate. Ei traiesc intr-o zona atemporala. Actualul director e in regula, are doctoratul in domeniu, e un bun cercetator, dar nu ajunge. Stie si el asta, e un baiat tanar, dar iti trebuie si altceva pentru a conduce un muzeu. Muzeul Satului Banatean trebuie sa devina o emblema pentru Banat, el nu are partea de management. Va fi organizat concurs pentru postul de manager, a precizat Ostaficiuc.
Lucrarile de restaurare la muzeul din Padurea Verde au inceput in urma cu cativa ani. De ceva timp se lucreaza la constructia noului sediu, dar potrivit liderului CJT, nu sunt finalizate nici lucrarile la casele din incinta muzeului. Pentru a-l transforma intr-o emblema, Ostaficiuc are si un model de urmat. Este vorba despre Muzeul din Dumbrava Sibiului, un muzeu reprezentativ pentru cultura romaneasca, spune presedintele consilierilor judeteni.

Comments

comments

About the Author