Mitropolitul Banatului, în vizită la persoanele fără adăpost

Posted on ian. 11 2017 - 10:33pm by petre

Marți, 10 ianuarie 2017, ÃŽnaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului a vizitat Centrul Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost, din subordinea Primăriei Municipiului Timișoara, situat temporar pe strada ÃŽnvățătorului din Zona Bucovina.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit a oferit persoanelor nevoiașe, aflate în adăpost, lenjerie de pat, haine și încălțăminte, atât de necesare în această perioadă, când mercurul termometrelor înregistreazămulte grade minus.mitropolit-persoane-fara-adapost

Oamenii străzii s-au bucurat de darurile primite din partea Bisericii și de grija constantă a ÃŽnaltpreasfinției Sale față de nevoile lor. De asemenea, ÃŽnaltpreasfinția Sa a poposit în mijlocul acestora și la Soborul Sfântului Proroc ÃŽnaintemergător și Botezător Ioan. Bucuria a fost și de data aceasta foarte mare, cei aproximativ 50 de frați și surori lipsiți de cele necesare traiului zilnic, primind din partea ÃŽnaltpreasfinției Sale, atât alimente, cât și obiecte necesare igienei personale.

Această atitudine de apropiere față de cei care nu au un acoperiș deasupra capului, cuvintele de mângâiere și de binecuvântare adresate tuturor, precum și ajutorul concret ce li s-a oferit, au creat deja o legătură sufletească deosebită între ÃŽnaltpreasfințitul Ioan și toți cei ce sunt oblăduiți în acest adăpost.mitropolit-adapost-de-noapte

Neavând familie și nici rudenii, acești confrați au simțit, cu prilejul vizitelor Mitropolitului Banatului, că nu sunt singuri și că cineva este alături de ei în momentele dificile prin care trec.

Pe lângă aceasta, s-a creat și o relație foarte bună de colaborare a Centrului eparhial cu Centrul Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost din Timișoara. De asemenea, instituția socialăcolaboreazăcu Direcția de SĂƒnătate Publică (DSP Timiș) și cu Poliția Locală, care asigură paza și protecția acestui așezământ.

Sediul principal al Centrului social de urgență pentru persoane fără adăpost și cantina socialăsunt situate pe strada Telegrafului nr. 8, instituție care presteazăservicii sociale gratuite sau contra cost pe seama persoanelor aflate în situații economico-sociale deosebite, pentru care pregătește și asigură 2 mese zilnic (prânzul și cina), suma alocată pentru acesta fiind de 8,50 lei / zi / persoană.

Totodată, Centrul social asigură consilierea și informarea beneficiarilor, dar și îndrumarea lor spre alte instituții abilitate în rezolvarea problemelor specifice.

 

sursa: Mitropoliua Banatului

Comments

comments

About the Author