Minunata Simona HALEP S-A CALIFICAT în finala turneului de la Roland Garros

Posted on iun. 5 2014 - 8:00pm by petre

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA și a patra favorită, a învins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovici (27 WTA), și s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros, devenind prima sportivădin România ce ajunge în ultimul act a acestei competiții după34 de ani.Simona-Halep

Calificarea în finala Grand Slamului de la Paris, fazăîn care va juca, sâmbătă, cu rusoiaca Maria Șarapova, o va propulsa pe Halep pe locul 3 WTA, dupăamericanca Serena Williams și chinezoaica Na Li.

La fel ca în partida cu Svetlana Kuznețova, Halep a intrat, joi, bine în meci, cu un break în primul ghem, apoi a repetat performanța în ghemul 5 și a încheiat setul cu scorul de 6-2, în 28 minute, profitând și de cele 13 greșeli neforțate ale adversarei.

Însetul doi, Petkovici a reușit săfructifice prima minge de break pe care a avut-o în meci, la scorul de 2-1 în favoarea ei. Germanca nu a valorificat momentul bun în care s-a aflat, a greșit din nou mult dupăce a condus cu scorul de 40-15 în ghemul următor și Halep a obținut rebreakul, egalând apoi la 3. Jucătoarea românăa continuat însăjocul în dificultate, a greșit și ea mai mult, pe fondul unei evoluții din ce în ce mai bune a sportivei germane. Totuși, niciuna dintre ele nu a mai reușit vreun break.

Înjocul decisiv al setului, Halep s-a desprins la 4-1, dar Petkovici a câștigat douămingi pe serviciul româncei, care obținut apoi și ea un mini-break și a închis setul cu 7-6 (4) și meciul, dupăo orăși jumătate.

Halep a ajuns în ultimul act pe zgura parizianăfărăsăpiardăvreun set.

Finalista va primi 1.300 de puncte WTA și un premiu de 825.000 de euro, iar câștigătoarea turneului 2.000 de puncte și 1.650.000 de euro.

Doar douăromânce s-au calificat în finala unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de douăori, în 1978, când a câștigat turneul de la Roland Garros, și în 1980, când a pierdut finala aceleiași competiții, în fața americancei Chris Evert, și Florența Mihai, finalistăîn 1977 tot la French Open, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia).

Comments

comments

About the Author