Legendara apăcu aur și argint din Banat a devenit produs de lux pentru export, dar și pentru hotelurile și restaurantele din România VIDEO

Posted on iun. 27 2016 - 4:07pm by petre

Trei oameni de afaceri timișoreni cu investiții în energie, turism și servicii medicale au inaugurat în luna iunie o fabricăde apămineralăîn localitatea Ocna de Fier din județul Caraș-Severin. Apa AUR’A, cu un PH ridicat și conținut de aur și argint, este poziționatăpe segmentul de lux și destinatăîn principal exportului, iar în România va fi distribuităpreponderent în hoteluri și restaurante.


Investiția face parte dintr-un proiect de 5 milioane de euro.  Prima etapă, care a inclus lucrările de proiectare, documentele, analizele, avizele, autorizațiile, hala de producție, linia de îmbuteliere, realizarea branding-ului, dar și construcția efectivăși amenajările, a fost gata în luna februarie a acestui an.

Horatiu Rada alaturi de presedintele juriului ITQI

Horatiu Rada alaturi de presedintele juriului ITQI

Fabrica a început săproducăîn luna iunie și are o capacitate de 2 milioane de sticle pe lună. Aproximativ 80% din producție se exportăși existădeja contracte de distribuție pentru Germania, Cehia, Slovacia, Belgia, Austria, dar și pentru mai multe țări din Asia, printre care și China. ÎnRomânia, apa va ajunge la distribuitori din zona HoReCa.

Apa AURA _11 mic

Horațiu Rada, unul dintre cei trei investitori, prezentand sticla de AUR’A

Ca parametri de calitate și proprietăți, AUR’A depășește toate apele aflate pe piața românească, chiar și pe cele ale unor mari grupuri internaționale. Întermeni de calitate a produsului se poate compara cu oricare apădin zona premium și de lux din lume.

 

„Ne poziționăm ca o apăde top, respectăm un standard, oferim un produs corect și de o calitate extraordinară, plecăm pe un drum greu, dar avem încredere căfacem ceea ce trebuie. Numele este o combinație : <<aur>> – aur pe care îl conține apa și <<a>> de la argint, de asemenea un element prezent în aceastăapă. Cele douăîi dau practic valențele care o fac atât de specială”, a declarat Horațiu Rada, unul dintre cei trei investitori.

Sticla este realizatăde Vetropack – unul dintre cei mai importanti producători de ambalaje de sticlădin Europa – în fabrica din Slovacia (au 8 unități de producție în Europa – Elveția , Austria, Republica Cehă, Slovacia, Croația, Ucraina și Italia). Apa va fi comercializatăîn douătipuri de sticle, de 0,75 l și 0,33 l, dar și de 0,5 l, în viitor.

 

„Dacăam pune AUR’A în recipiente de plastic, ar fi ca și cum am coborî ștacheta. Am transforma-o într-o apăbanalăși am depersonaliza-o. Este exclus. Sticla este cel mai sigur ambalaj inventat pânăacum pentru orice aliment sau băutură”, a explicat Horațiu Rada.

AUR’A are deja și prima recunoaștere internaționalăde la International Taste & Quality Institute – iTQi Bruxelles, dupăce pe data de 2 iunie a.c. a avut loc în capitala Belgiei ceremonia de decernare a distincțiilor Superior Taste Award 2016, conferite de juriul prestigiosului Institut Internațional pentru Gust și Calitate ( www.itqi.com). AUR’A a primit trei stele – maximum posibil. ITQI este cea mai importantăorganizație independentăa experților gastronomi (bucătari și somelieri) dedicatătestării și promovării gustului superior al produselor alimentare și băuturilor. AUR’A este prima și singura apăromâneascăpremiatăcu trei stele de iTQi Bruxelles.
Apa AURA _12 mic
Aur’a Mineral Water, compania care deține fabrica, are trei acționari – Horațiu Rada, Eleodor Coptil și Mihai Petrăchioiu. Horațiu Rada a intrat în afaceri în anul 1997, când a înființat firma Cons Electrificarea Instal, cu domeniu de activitate în construcțiile civile, care a trecut ulterior și la realizarea branșamentelor și a construcțiilor de rețele electrice. Alături de partenerul și asociatul Eleodor Coptil au extins domeniul serviciilor și au trecut și la lucrări de infrastructură, suprastructurăși hidroizolații.

Apa AURA _10 mic

Mihai Petrăchioiu, Horațiu Rada, Eleodor Coptil

Cons Electrificarea Instal are o cifra de afaceri anualăde 5 -7 milioane de euro. Horațiu Rada a fost în 2006 președinte al Federației Patronale din Energie, iar în 2004 a înființat Asociația Patronalădin domeniul energetic din zona de vest – Energobanat. Mihai Petrăchioiu are afaceri în domeniu turistic, în cel al serviciilor medicale și de producție a lifturilor, iar de aproape 20 de ani este manager regional la Rio Bucovina.

Cei trei oameni de afaceri au hotărât săinvesteascăîn acest domeniu când Horațiu Rada a primit o ofertăpentru cumpărarea unei fabrici de apă, dar a constatat cătehnologia de producție și condițiile de îmbuteliere erau desprinse, parcă, din Evul Mediu, iar prețul cerut era mult prea mare. „Din toatăaceastăpoveste a rămas doar ideea căo investiție în domeniu poate fi de foarte bun augur. Mi-am dat seama căun business în domeniu e o oportunitate, dar am știut căe nevoie de altceva, ceva corect și serios, calitativ și care săaducăo noutate într-un domeniu aproape saturat”, spune Horațiu Rada.

Dupătrei ani de căutări prin Munții Banatului, dupădiscuții cu localnici, geologi, pasionați de naturăși dupăcercetări prin văi, păduri și peșteri, au luat legătura cu profesorul Gheorghe Rogobete și cu Constantin Gruescu, un geolog pasionat de Munții Banatului, cel care are un muzeu particular de minerale estetice, singurul din Romania. ÃŽmpreunăcu cei doi au localizat mai multe izvoare care au intrat într-un proces de analiză, iar în final, Ursoanea a fost izvorul câștigător, dupămai multe serii de analize realizate în laboratoare specializate din Târgu Mureș, Cluj-Napoca, București, dar și din Germania.

Pe o piațăpe care existămulte ape îmbuteliate, unele bune, de calitate, altele prelucrate, Aur’a este o apăunicăprin parametri, îmbuteliatăla sursă, fărăscăzământ sau adaosuri, cu pH ridicat, adicănatural alcalinăși cu conținut de aur și argint, pe lângăalte elemente chimice cu valori echilibrate. Spre deosebire de majoritatea producătorilor, apa Aur’a este pură- asta înseamnăcăeste îmbuteliatăexact aÅŸa cum iese din munte, direct din natură, filtratănatural de rocă, bolovăniÅŸuri, nisip și argile. Este naturală- dintr-o zonăfărăactivități industriale, agricole sau turistice, la mii de hectare distanțăde posibile surse de poluare.

Apa are un pH de 8,25 (conform raportului de analize Wessling 1601562 / 26.04.2016) și conține coloizi de aur și argint. Aurul are proprietăți antiinflamatorii și antialergice, este antibiotic natural cu importante calități antioxidante, stimuleazăforța vitală, crește capacitatea de concentrare, îmbunătățește circulația sanguinăla nivelul creierului, stimuleazăfuncția de regenerare a organismului și de purificare a toxinelor. La fel ca aurul, și argintul este un metal cu virtuți terapeutice cunoscute de milenii: este cel mai bun antiseptic natural, distruge eficient bacteriile, are proprietăți antifungice, impiedicădezvoltarea tumorilor, stimuleazăfuncția leucocitară, crește imunitatea, faciliteazădetoxifierea organismului.

AUR’A este o apăalcalină- pH-ul de 8,25 este primul indiciu care certificăproprietățile apei AUR’A, alcalinitatea fiind garanția unei hidratări corespunzătoare a organismului uman; este sursăde energie – alcalinitatea naturalăatrage dupăsine îmbogățirea cu coloizi de aur și argint, resurse aflate în adâncurile munților din zonă, pe lângăcalciu, magneziu sau potasiu; este microbiologic pură– nu conține bacterii, materii organice, metale grele și nici concentrații de nitriți și nitrați; este îmbuteliatăconform standardelor de calitate, într-o fabricănouăși modernă, pe o linie complet automatizată. Compania are implementat deja un sistem de management integrat : SR EN ISO 9001:2008 – Sistem de management al calității și SR EN ISO 22000:2005 – Sistem de management al siguranței alimentelor.

Comments

comments

About the Author