Iohannis: dacă o dronă rusească a căzut pe teritoriul României ar fi o violare gravă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale

Posted on sept. 6 2023 - 6:31pm by petre

Iohannis, despre bucăţile de dronă: Dacă se confirmă că sunt elemente dintr-o dronă a Rusiei, ar fi o violare gravă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României.

În cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă a Rusiei, o astfel de situaţie ar fi complet inadmisibilă, o violare gravă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României, spune preşedintele Klas Iohannis.

„Doresc să mă refer la informaţiile de ultimă oră privind identificarea, de către MApN, pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor componente care ar putea fi de dronă. Am fost informat în timp real de către Ministerul Apărării cu privire la această descoperire şi am solicitat investigarea de urgenţă şi profesionistă a provenienţei acestor componente, precum şi a momentului şi circumstanţelor în care acestea au ajuns pe teritoriul României.
În cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situaţie ar fi complet inadmisibilă şi o violare gravă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României, stat aliat NATO”, spune Klaus Iohannis.

El adagă că aceste atacuri asupra infrastructurii civile ucrainene, „care sunt crime de război”, au loc la o distanţă foarte mică de graniţa românească.

„Suntem însă alerţi şi în contact permanent cu ceilalţi aliaţi din NATO. O repet: în cadrul NATO suntem foarte bine apăraţi, iar România beneficiază de garanţii de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din toată istoria noastră”, încheie Iohannis.

Bucăţi care pot proveni dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României, confirmă ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr.

 

 

Comments

comments

About the Author