Au mai rămas două zile (și jumătate) în care puteți descoperi secretele expoziției „Prinț și Sultan” la Muzeul Național al Banatului din Timișoara

Posted on sept. 6 2023 - 5:20pm by petre

Au mai rămas două zile (și jumătate) în care puteți descoperi secretele expoziției „Prinț și Sultan. Decenii de război și fronturi fluctuante la hotarele Sublimei Porți (1683-1716)”.

Ce puteți vedea? Fiecare obiect expus în cadrul expunerii din mansarda B1 este o comoară valoroasă și rareori văzută, ce oferă o perspectivă unică asupra istoriei și culturii otomane. Expoziția „Prinț și Sultan” este o oportunitate minunată de a explora și înțelege mai bine această perioadă fascinantă a istoriei.

Pentru realizarea expoziției, colegii de la Badisches Landesmuseum ne-au pus la dispoziție obiecte păstrate în colecția Türkenbeute, împreună cu logistica necesară. În ce privește colaborarea cu prestigioasă instituție culturală germană este necesar de menționat faptul că, între regiunea noastră, Banat și landul Baden-Würtenberg, conexiunile nu se rezumă doar la înfrățirea dintre orașele Timișoara și Karlsruhe. Aportul de odinioară adus de regiunea germană, la reintegrarea Banatului în cadrul Europei Occidentale, a constat în resurse materiale, dar mai ales umane, fapt subliniat și în această expoziție.

Expoziția mai poate fi vizitată astăzi, sâmbătă și duminică, în intervalul 10:00 – 18:00.

Vă așteptăm!
#mnab #printsisultan #expozitiitimisoara

Comments

comments

About the Author