Incredibil! Un lanț de magazine acuzat căcere angajaților săspele carnea expiratăcu CIF

Posted on mart. 29 2016 - 6:42pm by petre

Șeful suspendat al unui magazin Profi din centrul municipiului Arad acuzăconducerea magazinelor căl-ar fi obligat săvândăcarne expiratăpe care săo spele cu detergent și oțet, conducerea lanțului de magazine negând acuzațiile „absolut și foarte ferm”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poliția județului Arad, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Arad, Direcția Sanitar Veterinarăși pentru Siguranța Alimentelor Arad și Inspectoratul Teritorial de MuncăArad fac cercetări dupăce șeful suspendat al magazinului, Ciprian Gabor, a depus plângere la autorități. Îndemersul său, acesta este susținut de alți 10 angajați, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Șeful meu direct mi-a cerut mie personal săaccept sărespect anumite abateri de la normele pe care ni le impune legea în România. (…) Mi-a spus cătrebuie săscădem pierderile pe magazine și asta înseamnăcă<< tu, care ești foarte corect, ar trebui săfaci cum deja am vorbit cu colegii tăi șefi de magazine, săreduci pierderile inclusiv pe carne și produse proaspete>>. I-am spus căpot reduce pierderile prin reducerea comenzilor la produsele care nu vând bine. Mi-a spus cănu, ci cădacăcarnea expirăsăo mai las în tavă2-3 zile și dacăvine carne proaspătă, << o pui în spate, dupa aia schimbi pungile>>. I-am spus cănu pot săaccept aÅŸa ceva”, a declarat, pentru MEDIAfAX, Ciprian Gabor.

Ciprian Gabor susține căi-a cerut atunci șefului său săplece căva chema poliția.

„A doua zi a venit în magazin și a stat de vorbăcu una dintre angajatele de la mezeluri și i-a spus sănu mai asculte de mine, ci să-l sune pe el pentru orice. I-a cerut sămai lase carnea care expirăcâteva zile, pânăo vinde. I-a spus căare o metodăfoarte bunăde a face asta, cum fac și alții, săfoloseascăun pic de Cif pe care să-l ia din magazin și cu puțin oțet cu care săia mirosul cărnii. Angajata a venit și mi-a spus. (…) A instigat angajații la punerea în vânzare a produselor expirate, carne proaspătă, salam, ÅŸuncăÅŸ.a.m.d., le sfătuia pe vânzătoare săscoatăprodusele din pungile de termen, dacăavea termen, le spunea săscoatăprodusul din pungăsă-l lase aÅŸa și, dacăvine un control, săarunce”, a mai precizat Ciprian Gabor, citat de Mediafax.

„Magazinele noastre, conducerea, am primit o serie întreagăde reclamații din partea angajaților magazinului la adresa șefului lor, care spuneau căacesta nu respectăprocedurile noastre. Am declanÅŸat o cercetare internăși a reieșit căacele reclamații erau fondate, motiv pentru am decis suspendarea lui. Înmomentul în care a aflat de suspendare, a început cu o serie întreagăde acțiuni pe care le vedeți și pe care le puteți judeca și singuri în ce măsurăsunt justificate și normale, într-un mediu normal de lucru. Pentru noi, siguranța alimentarăși respectarea legislației sunt elemente esențiale de la care nu abdicăm, iar în momentul în care cineva le încalcă, decizia noastrăeste fermăși clarăși anume încetarea relațiilor de muncă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul de comunicare al Profi, Gabriel Pâslaru.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author