INCREDIBIL! Podul peste râul Strei s-a RUPT ÃŽN DOUĂ!

Posted on feb. 19 2014 - 10:08pm by petre

Un pod construit peste râul Strei S-A RUPT de la jumătate. Douămașini au rămas suspendate. Cauza prăbușirii – „subspălarea avansată” a fundației – FOTO

Un pod din beton, lung de aproape douăsute de metri, construit în anii ’70 peste râul Strei din județul Hunedoara, s-a rupt, în noaptea de marți spre miercuri, dupăce un pilon de susținere a cedat, iar douăautoturisme au rămas suspendate, fărăsăfie înregistrate victime.

Potrivit șefului Detașamentului de Pompieri Hunedoara al Inspectoratului pentru Situații de Urgență(ISU) „Iancu de Hunedoara”, căpitan Ovidiu Oprean, podul peste râul Strei, care leagăcomuna Bretea Românăde E66, s-a rupt de la jumătate, dupăce un pilon a cedat, iar douăautoturisme care se aflau pe acesta au rămas suspendate, fiind recuperate de pompieri.

Pod Hunedoara1 POd rupt Hunedoara (680x450) Pod hunedoara

Conform sursei citate, autoturismele au rămas suspendate pe porțiunea prăbușităa podului, însăpasagerii din acestea nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Nu am realizat ce s-a întâmplat. Am simțit căîmi fuge pământul de sub picioare. Am realizat căscap mașina de sub control, în timp ce podul se prăbușea cu mine cu tot. Am tras frâna de mânăca sănu scape de tot mașina”, a declarat unul din șoferii a cărui mașinăse afla pe pod.

Reprezentanții Consiului Județean Hunedoara, în administrarea căruia se aflăpodul, s-au deplasat în zonăși au format o comisie care va evalua situația.

„SĂƒptămâna trecutăam avut un inginer care a trecut pe aici și nu se vedeau niciun fel de semne căs-ar putea rupe podul. Este un accident și trebuie să-i mulțumim Domnului cănu au fost victime. S-a întâmplat pe timpul nopții, când nu este trafic intens. Pagubele sunt însemnate și va fi un efort pentru Consiliul Județean sărefacăacest pod. Sper săo putem face cât mai repede”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Tiberiu Balint.

Podul, construit în anii ’70, lung de aproape douăsute de metri, nu mai poate fi folosit, astfel călocuitorii satelor din apropiere vor fi nevoiți săfacăun ocol de zece kilometri pentru a ajunge la E66.

Cauza prăbușirii podului peste râul Strei – „subspălarea avansată” a fundației

Cauza prăbușirii podului peste râul Strei din județul Hunedoara o reprezintăcedarea unui pilon din cauza „subspălării avansate a fundației”, spun reprezentanții Prefecturii, potrivit cărora circulația auto și pietonalăeste închisăîn zonă, iar podul este păzit în permanență.

Reprezentanții Grupului de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgențăgenerate de accidente majore pe căile de transport au mers, miercuri, în urma dispoziției subprefectului județului Hunedoara, VasilicăPotecă, la locul prăbușirii podului de pe DJ 668 C, peste râul Strei, în comuna hunedoreanăBretea Romînă.

„Grupul de Suport Tehnic format din reprezentanți ai CJ Hunedoara, ai Inspectoratului de Stat în Construcții, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, ai Drumurilor Naționale Deva și ai ISU au constatat căpodul s-a prăbușit prin cedarea pilei numărul I, în urma subspălării avansate a fundației, aceasta pierzând stabilitatea prin alunecare. Totodată, membrii grupului au propus închiderea circulației auto și pietonale și marcarea corespunzătoare prin semne de circulație, interzicerea accesului publicului sub traveele prăbușite, instituirea pazei permanente a podului, executarea unor lucrări de expertizare a stării tehnice actuale a podului și identificarea resurselor financiare necesare executării unui proiect de execuție a unui pod nou”, se aratăîntr-un comunicat de presătransmis, miercuri, de Prefectura Hunedoara.

Potrivit sursei citate, accidentul este considerat unul major pe căile de transport deoarece a produs avarierea unei căi de comunicații care presupune cheltuieli mari pentru intervenție și reabilitare.

Comments

comments

About the Author