Cum aratăsuper pasarela de 10 milioane care va lega Aradul de cel mai mare ștrand din Europa de est

Posted on apr. 6 2015 - 12:37am by petre

La mijlocul anului 2013, Primăria a Arad a dat undăverde lucrărilor la o construcție specială, una dintre cele mai mari și grele lucrări din Arad, dupăcum o descrie chiar primarul Falcă.

Este vorba despre o pasarelăpietonalăși pentru biciclete care va lega centrul orașului de zona de agrement a ștrandului Neptun, considerat cel mai mare ștrand din Europa de est lângăo apăcurgătoare și cel mai mare din România, menităsăînlocuiascăvechea pasarelăplutitoare care asigurăîn prezent accesul pietonal la ștrand.

Soluția tehnicăaleasăeste una spectaculoasă, de pod hobanat, adicăcu suprastructurăcompusădintr-o grindăcontinuăpe reazeme elastice, ancorate de piloni prin intermediul unor cabluri de oțel, dispuse liniar.

Pasarela este proiectatăpentru o lungime totalăa structurii este de 210,25 m, cu trei deschideri de 33,3 m, 125,9 m și 51 m, ceea ce o încadreazăîn categoria podurilor mari si chiar foarte mari.

Suma de 10.371.179 de lei, echivalentăa circa 2,3 milioane de lei, este asiguratădin bugetul local al orașului.

Așa cum se poate vedea în imagini, lucrările la pasarelăsunt într-un stadiu avansat, existând posibilitatea ca în aceastăvarăaccesul la ștrand săse facăpe noua structură.

Potrivit primarului Gheorghe Falcă, citat de presa locală:

„…când se va vorbi de Arad nu se va vorbi doar de frumoasele clădiri istorice, vechi de peste 100 de ani (pe care le vom reabilita), ci și de aceastăpasarelă, de aceste lucrări noi pe care le facem acum. Nu există, văspun, prea multe astfel de lucrări în România și în Europa„.

 

Comments

comments

About the Author