ÃŽncepe reabilitarea Parcului Lidia – vezi ce surprize vor avea timișorenii din zonă

Posted on mart. 10 2015 - 2:42pm by petre

Parcul Lidia este situat în partea de sud a municipiului Timișoara, fiind unul dintre cele mai tinere parcuri ale orașului.DSC_0297 (760x505)

Valoarea contractului de execuție a obiectivului de investiție „MODERNIZAREA PARCULUI LIDIA ( pădurice GIROC)„ este de 4.599.000 lei fărăTVA, fondurile fiind alocate din bugetul local.
Execuția se va realiza de către S.C. Lovritim S.R.L, societatea care a fost desemnatăcâștigătoare în urma licitație electronice.

Durata lucrărilor de modernizare a Parcului Lidia  (Giroc – Pădurice) este de 12 luni.

Înproiectul ce urmeazăa se derula, sunt prevăzute lucrări de reamenajare a parcului prin redefinirea aleilor, sistematizarea fondului forestier și crearea unor zone cu grădini de diferite tipuri dupăcum urmează:
– Zona plantelor aromatice
– Zona italiană
– Zona modernă
– Zona grecească
– Zona spaniolă
– Zona englezească
– Zona lac

Se vor planta arbori aparținând mai multor specii, precum: arțari, tei, platani stejar, carpen, arbore de mătase, fag, arborele lui Iuda, cedru, clocotiș chinezesc, arborele de lalele, păducel, salcâm galben, etc; arbuști din specii ca: alun, azalee, bambus, liliac, thuya, liliac de vară, dracilăjaponeză, calicarpa, pin, rododendron etc. și plante cățărătoare și florifere ca: iederă, caprifoi, vițăcanadiană, glicina, crin, stânjenel, garofiță, isop lavandăetc.DSC_0280 (760x505)

Rosariumul sau colecția de trandafiri va fi lărgităcu noi specii de trandafiri care vor fi introduse în teren dupăfinalizarea lucrărilor de modernizare a Parcului Lidia. Practic, suprafața existentăplantatăcu trandafiri va fi dublatăîn timp, folosind ca sursa diverse parcuri din Timișoara și alte colecții de trandafiri.

De asemenea, se va realiza un sistem de irigare a spațiilor verzi, sistem care în prezent nu există.

Se va amenaja un luciu de apă, unde vor fi plantați nuferi.

Sistemul de iluminat va utiliza în proporție de 100% energii regenerabile, respectiv energia solară.

Mobilierul urban ce urmeazăsăfie amplasat este compus din bănci și coșuri de gunoi, poziționate de-a lungul și la intersecțiile aleilor, conform planului de amenajare. Grădinile care reprezintăatracțiile compoziționale ale parcului vor fi dotate cu piese de mobilier în stilurile specifice.
Echipamentele de fitness pentru exterior vor oferi opțiuni de antrenament, asemănătoare cu echipamentele de fitness aflate în sălile de sport.

Pistele de biciclete BMX sunt de douăcategorii de întreceri: cascadorii și viteză. Pista din parcul Lidia va avea un grad scăzut de periculozitate, fiind destinatăamatorilor. Se vor amenaja rampe și platforme din pământ.[EPSB]

Urmareste-ne pe Facebook

[/EPSB]

Echipamentele skate park au devenit un element de mișcare omniprezent în cultura urbană. Și, ca atare, vor fi prezente și în acest parc.
Se va amenaja și un teren destinat jocurilor cu mingea. Acesta va fi delimitat de celelalte dotări ale spațiului de joacăprin plasăde protecție.
De asemenea, se va amenaja un loc de joacăpentru vârste cuprinse între  2-14 ani și pentru copii cu handicap locomotor.

Comments

comments

About the Author