Hai că se poate! TimiÅŸoara a depus dosarul de candidatură pentru titlul de CapitalăEuropeană a Culturii în anul 2021

Posted on aug. 12 2016 - 2:25pm by petre

Vineri, 12 august 2016, TimiÅŸoara a depus la Ministerul Culturii dosarul final de candidatură în competiția pentru titlul de CapitalăEuropeană a Culturii în anul 2021, având conceptul și sloganul ‘Shine your light – Light up your city!’ (‘Lumineazăorașul prin tine!’).

Asociația Timișoara-CapitalăCulturalăEuropeană dorește să mulțumească tuturor colaboratorilor săi și tuturor timișorenilor pentru implicare și susținere și apelul de a rămâne uniți în continuare.

Pentru Timișoara, candidatura la titlul de CapitalăEuropeană a Culturii în 2021 a reprezentat unirea comunității în jurul unui țel ambițios al orașului, generând fundamentul solid al susținerii civice a întregului proces, beneficiind de sprijinul politic necesar unui asemenea demers. Astfel, pregătirea concursului, cu toate etapele și evoluțiile sale, ne-a determinat să avem o privire onestă în istoria și trecutul recent al orașului, spre mai buna înțelegere a contextului și evenimentelor prezente, pentru o asumare conștientă și angajantă a unui viitor comun al continentului, bazat pe valori europene.

Indiferent de rezultatul final al competiției, Timișoara va contribui la redobândirea și întărirea rolului culturii în plan social, economic și al relațiilor interumane la nivel local, regional, național și european cu încredere în forța culturii de a genera schimbare, de a stimula creația și de a împlini și înfrumuseța vieți„ – declară Simona Neumann – directorul executiv al Asociației Timișoara-CapitalăCulturalăEuropeană.

Etapa selecției finale (vizita juriului și interviul) se va desfășura în prima jumătate a lunii septembrie a.c., urmând ca în 16 septembrie 2016 să fie anunțat orașul din România care va deține titlul de CapitalăEuropeană a Culturii în anul 2021.

Comments

comments

About the Author