Atenție dacă vreți să munciți în străinătate! O firmă din Timișoara ar fi înșelat 4500 de români

Posted on aug. 12 2016 - 2:15pm by petre

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria TimiÅŸoara, au efectuat o percheziție la sediul unei firme, al cărei administrator ar fi comis mai multe înșelăciuni cu locuri de muncă în străinătate. Înurma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 4500 de contracte de mediere, alte documente și înscrisuri, precum și medii informatice de stocare a datelor.

Prejudiciul cauzat este estimat la 2.500.000 de lei

La data de 11 august a.c., în baza autorizației emise de Judecătoria TimiÅŸoara, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat o percheziție pe raza municipiului TimiÅŸoara, la sediul unei firme, în vederea documentării activității infracționale a unui bărbat bănuit de înșelăciune.

Înfapt, în perioada martie – iunie a.c., bănuitul, în vârstă de 30 de ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi indus în eroare mai multe persoane interesate de obținerea unui loc de muncă în străinătate.

Din cercetări a reieșit că, cel în cauzăar fi publicat anunțuri în mediul virtual constând în recrutare de personal pentru diferite domenii de activitate, meserii ce urmau să fie desfăÅŸurate în străinătate (Germania, Austria și Anglia), în urma cărora persoanele vătămate s-ar fi prezentat la sediul societăților pentru încheierea unui contract individual de muncă cu angajatorii străini.

La sediul societății, persoanele achitau diferite sume de bani și semnau contracte de mediere și procese verbale de consultanță.

Înurma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 4500 de contracte de mediere, alte documente și înscrisuri, precum și medii informatice de stocare.

Bănuitul  a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă TimiÅŸ.

Încauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuitului.

Comments

comments

About the Author